Cine sunt primii astronauți care vor ajunge la Lună după 50 de ani. NASA a anunțat misiunea Artemis 2

Cine sunt primii astronauți care vor ajunge la Lună după 50 de ani. NASA a anunțat misiunea Artemis 2

NASA a făcut public numele celor 4 astronauți care vor pleca într-o misiune care va scrie istorie. Va fi pentru prima dată după 50 de ani când un echipaj de oameni va ajunge pe orbita Lunii.

FOTO NASA

4 astronauți vor începe antrenamentele pentru istoricul zbor Artemis II care va ajunge până la Lună. Lansarea misiunii istorice va avea loc anul viitor. Astronauții care se vor pregăti pentru a ajunge pe orbita Lunii după mai bine de 50 de ani sunt Reid Wiseman, Victor Glover și Christina Koch de la NASA și Jeremy Hansen de la Agenția Spațială Canadiană, potrivit Digi24 .

Reid Weisman este un pilot al Marinei SUA în vârstă de 47 de ani. În 2009 a fost selectat pentru a deveni astronaut la NASA. A petrecut 165 de zile pe Stația Spațială Internațională, în 2014. Weisman a ocupat funcția de șef al biroului de astronauți până anul trecut atunci când a luat decizia de a deveni eligibil pentru misiunea Artemis II.

Victor Glover este un pilot al Marinei SUA în vârstă de 46 de ani. În 2021 a efectuat primul zbor spațial cu naveta Crew Dragon de la Space X. A petrecut 6 luni pe Stația Spațială Internațională.

Cristina Koch, în vârstă de 44 de ani, deține recordul pentru cel mai lung zbor spațial realizat de o femeie. Ea a petrecut 328 de zile în spațiu. A făcut în total 6 ieșiri în afara Stației Spațiale Internaționale.

Jeremy Hansen este un pilot de luptă în vârstă de 47 de ani. A devenit astronaut în 2009 la Agenția Spațială Canadiană. Se află printre cei patru astronauți canadieni activi.

Lansarea misiunii Artemis II va avea loc în 2024. Este prima misiune în care nava va ajunge mai departe în spațiu decât alte misiuni efecuate după programul Apollo, atunci când primii oameni au pășit pe Lună.

Misiunea are rolul de a deschide calea pentru următoarea misiune Artemis în care echipajul va ajunge pe Lună. Pentru misiunea Artemis III se alocă un buget de 100 de miliarde de dolari cu ajutorul căruia se va construi cea mai puternică rachetă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /