Cioloș: Dragnea mai inventează o 'gaură' de 7 miliarde; este o ironie a sorții

Cioloș: Dragnea mai inventează o 'gaură' de 7 miliarde; este o ironie a sorții

Fostul premier Dacian Cioloș spune că decizia de a renunța în 2017 la taxa pe stâlp și de a elimina supraacciza la carburanți a fost luată de PSD, prin Codul fiscal votat de Parlamentul în care social-democrații aveau majoritatea.

 ''Decizia de a renunța în 2017 la taxa pe stâlp și de a elimina supraacciza la carburanți a fost luată de partidul domnului Dragnea, prin Codul fiscal votat de Parlamentul în care PSD avea majoritatea. (...) Cum puteam noi, împotriva oricăror reguli de predictibilitate, să modificăm în decembrie 2016 prin Ordonanță de Urgență, la 'rugămintea' domnului Dragnea, o decizie a Parlamentului doar pentru că PSD-ului nu-i mai ieșeau calculele trâmbițate în campania electorală. Cetățenii ne-ar fi judecat aspru dacă, după alegeri — când un nou guvern își pregătea bugetul — am fi luat o asemenea decizie cu impact major. Faptul că domnul Dragnea mai inventează o 'gaură' în buget de 7 miliarde pe care o pune pe seama deciziilor noastre este o ironie a sorții. Acum se vede clar, prin anunțul rectificării bugetare, cine și cum face adevăratele găuri în bugetul țării'', a scris Cioloș, marți, pe pagina sa de Facebook.

El atrage atenția asupra politicii fiscale dezastruoase, a programului de guvernare și spune că ''greaua moștenire'' prin care PSD vrea să își justifice eșecul este încă ''o manipulare ieftină''.

''Guvernul a ajuns la fundul sacului, însă domnul Liviu Dragnea tot nu reușește să înțeleagă că situația financiară grea prin care a început să treacă România este consecința aplicării programului de guvernare 'din scoarță în scoarță'. Cheltuieli fără măsură, incompetență, incapacitate de a guverna responsabil și o politică fiscală dezastruoasă. 'Greaua moștenire', prin care PSD vrea să își justifice eșecul, este încă o manipulare ieftină. Domnul Dragnea a făcut promisiuni electorale fără acoperire, a câștigat voturi mințind oamenii, iar după alegeri și cu doar câteva zile înainte de instalarea guvernului PSD a venit să-mi ceară să modific Codul fiscal pentru a menține taxe care conform legii urmau să fie eliminate. Responsabilitatea întreagă pentru lipsa de coerență se găsește la PSD'', adaugă fostul premier.

Cioloș spune că președintele PSD trebuie să-și asume "găurile la buget făcute în ultimele opt luni prin decizii populiste fără să țină cont de faptul că o țară trebuie guvernată în așa fel încât să nu se amaneteze bunăstarea cetățenilor pe termen scurt, mediu și lung''.

''Domnule Dragnea, 2+2 nu fac 7 nici măcar când ați câștigat alegerile. Recunoașteți falimentul programului de guvernare și minciunile din campania electorală până când nu va fi prea târziu să corectați erorile'', conchide Dacian Cioloș.

Reacția vine după ce liderul PSD a afirmat, la Parlament, că nu mai are mare încredere în argumentele pentru care se micșorează sau se măresc prețurile la carburanți.

"Haideți totuși să nu uităm că atunci când Guvernul Cioloș nu a acceptat rugămintea mea și a noastră să proroge eliminarea taxei pe stâlp, acciza și TVA, noi spunând clar în campania electorală că vrem să le prorogăm cu încă un an de zile, și asta ne-a costat 7 miliarde, argumentele mincinoase de la acea vreme au fost că vor scădea prețurile și la energie, pentru că se elimină taxa pe stâlp și la pompă. Deci sunt 7 miliarde de lei pe care nu i-au mai plătit aceste mari companii, dar românul nu a simțit nimic. Noi am spus de atunci că nu se vor micșora prețurile și e bine să nu uităm asta, pentru că de asta nu mai am foarte mare încredere în argumentele și cauzele sau motivele pentru care se micșorează sau se măresc prețurile la carburanți", a menționat el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa