Cioloș: Guvernul este profund șocat și preocupat de situația gravă produsă de exploziile de la Bruxelles

Guvernul român este "șocat și preocupat de situația gravă" creată în urma exploziilor din Bruxelles și condamnă cu fermitate "aceste manifestări de violență", a transmis marți premierul Dacian Cioloș.

"Guvernul pe care îl conduc este profund șocat și preocupat de situația gravă produsă de exploziile de la Bruxelles, din această dimineață. Guvernul României condamnă cu fermitate aceste manifestări de violență și își exprimă sprijinul pentru autoritățile belgiene și europene pentru a pune capăt unor asemenea situații și pentru consolidarea securității în spațiul european. De asemenea, Guvernul României transmite condoleanțe familiilor victimelor și asigură cetățenii că s-au luat toate măsurile necesare pentru consolidarea securității pe plan intern", se arată într-un mesaj al premierului, remis marți AGERPRES.

Potrivit lui Cioloș, Executivul ține în permanență legătura cu comunitatea românească de la Bruxelles prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și al Ambasadei României din capitala Belgiei.

Conform postului de radio și televiziune belgian de limbă flamandă VRT, în exploziile de la aeroportul Zaventem și metroul din Bruxelles, produse marți dimineața, au murit cel puțin 13 persoane și alte 35 au fost grav rănite.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

4 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…