Cioloș: România este capabilă să își asume, fără să fie monitorizată din exterior, lupta anticorupție

Cioloș: România este capabilă să își asume, fără să fie monitorizată din exterior, lupta anticorupție

Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Premierul Dacian Cioloș i-a transmis miercuri omologului său olandez Mark Rutte că societatea românească este capabilă să își asume "fără să fie monitorizată din exterior" lupta împotriva corupției și independența justiției. * Premierul Cioloș, primit la reședința oficială a omologului olandez Mark Rutte

"Am avut astăzi timp, cu ocazia acestui prânz, să intrăm în detalii legate de situația politică din România, de stabilitatea economică pe care o avem, de maturizarea societății românești care este capabilă să își asume, ea singură, fără să fie monitorizată din exterior, anumite responsabilități, inclusiv în privința luptei împotriva corupției și a independenței justiției. Societatea românească a demonstrat deja asta în ultima perioadă și acest gen de argumente sunt importante și în poziția pe care partenerii noștri europeni o vor lua, inclusiv vizavi de acest gen de decizii politice (n.r — integrarea în Spațiul Schengen)", a afirmat Cioloș într-o conferință de presă comună cu Mark Rutte.

Premierul român a precizat, legat de percepția Olandei în ceea ce privește progresul României pe MCV și pe Schengen, că este extrem de important dialogul la nivel înalt între cele două state pentru a da ocazia autorităților române să explice mai bine realitățile din România

"Cred că acest gen de dialog care nu a avut loc de mulți ani de zile la nivel înalt, la nivel de prim-ministru, este important pentru că ne permite și nouă să explicăm care sunt realitățile din România. De multe ori, decizii la Bruxelles sau în unele state membre se bazează pe analize care sunt mai superficiale și care nu sunt bazate totdeauna pe o cunoaștere profundă a realităților", a spus Cioloș.

La rândul său, premierul Mark Rutte a arătat că prin raportul MCV din luna ianuarie Comisia Europeană ''a constatat că s-au făcut pași importanți" în reforma justiției și în lupta împotriva corupției.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…

5 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea