Cioloș: România este capabilă să își asume, fără să fie monitorizată din exterior, lupta anticorupție

Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Premierul Dacian Cioloș i-a transmis miercuri omologului său olandez Mark Rutte că societatea românească este capabilă să își asume "fără să fie monitorizată din exterior" lupta împotriva corupției și independența justiției. * Premierul Cioloș, primit la reședința oficială a omologului olandez Mark Rutte

"Am avut astăzi timp, cu ocazia acestui prânz, să intrăm în detalii legate de situația politică din România, de stabilitatea economică pe care o avem, de maturizarea societății românești care este capabilă să își asume, ea singură, fără să fie monitorizată din exterior, anumite responsabilități, inclusiv în privința luptei împotriva corupției și a independenței justiției. Societatea românească a demonstrat deja asta în ultima perioadă și acest gen de argumente sunt importante și în poziția pe care partenerii noștri europeni o vor lua, inclusiv vizavi de acest gen de decizii politice (n.r — integrarea în Spațiul Schengen)", a afirmat Cioloș într-o conferință de presă comună cu Mark Rutte.

Premierul român a precizat, legat de percepția Olandei în ceea ce privește progresul României pe MCV și pe Schengen, că este extrem de important dialogul la nivel înalt între cele două state pentru a da ocazia autorităților române să explice mai bine realitățile din România

"Cred că acest gen de dialog care nu a avut loc de mulți ani de zile la nivel înalt, la nivel de prim-ministru, este important pentru că ne permite și nouă să explicăm care sunt realitățile din România. De multe ori, decizii la Bruxelles sau în unele state membre se bazează pe analize care sunt mai superficiale și care nu sunt bazate totdeauna pe o cunoaștere profundă a realităților", a spus Cioloș.

La rândul său, premierul Mark Rutte a arătat că prin raportul MCV din luna ianuarie Comisia Europeană ''a constatat că s-au făcut pași importanți" în reforma justiției și în lupta împotriva corupției.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

5 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate