Citricele și fructele meridionale, gazele și transportul urban s-au scumpit cel mai mult, în aprilie

Citricele și fructele meridionale, gazele și transportul urban s-au scumpit cel mai mult, în aprilie

Citricele și fructele meridionale, gazele și transportul urban s-au scumpit cel mai mult în luna aprilie, comparativ cu martie, reiese din datele Institutului Național de Statistică (INS).

Astfel, citricele și fructele meridionale s-au scumpit cu 5,88%, gazele cu 2,53%, iar transportul urban cu 1,48%.

În ceea ce privește scăderile, acestea nu au fost semnificative, de până în jumătate de procent, cea mai semnificativă fiind la telefonie de—0,4%.

Rata anuală a inflației a fost de 0,6%, în luna aprilie, în creștere de la 0,2%, la finalul lunii trecute, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică.

''Prețurile de consum în luna aprilie 2017 comparativ cu luna aprilie 2016 au crescut cu 0,6%. Rata medie a prețurilor de consum în ultimele 12 luni (mai 2016 — aprilie 2017) față de precedentele 12 luni (mai 2015 — aprilie 2016), calculată pe baza IPC, este—0,5%. Determinată pe baza IAPC, rata medie este—0,2%'', se arată în document.

Banca Națională a României (BNR) a revizuit în scădere prognoza de inflație pentru finalul acestui an , cu 0,4 puncte procentuale, la 1,7%.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”