Cîţu, despre companiile de stat: Bonusuri pentru manageri, în excursii, în team buildinguri în America Latină

Cîţu, despre companiile de stat: Bonusuri pentru manageri, în excursii, în team buildinguri în America Latină

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni seara, că în multe companii de stat sumele care erau considerate dividende erau folosite pentru acordarea de bonusuri pentru manageri şi excursii de tip team building, iar acum constituirea drept venituri la stat a dividendelor nu va afecta capitolul de investiţii.

"Banii de investiţii rămân. Ceea ce vorbim noi, aceste dividende sunt după ce ne uităm la ceea ce se întâmplă cu banii de investiţii. M-am uitat la banii de investiţii în aceste companii de stat şi mulţi dintre aceşti bani rămân acolo. Ceea ce nu rămâne acolo, ceea ce se întâmplă cu aceşti bani de fiecare dată, cu aceste dividende, se duc în bonusuri pentru manageri, în excursii, în team buildinguri în America Latină şi aşa mai departe. La mai multe companii de stat', a spus Florin Cîţu la Digi24.

Premierul a adăugat că decizia de constituire drept venituri la stat a dividendelor companiilor de stat a fost luată la începutul anului.

"Decizia a fost luată la începutul anului, când a fost aprobat bugetul în Parlament (...). M-am uitat la planuri (de investiţii, n.r.) şi anul trecut şi mi-au spus acelaşi lucru: că vor face investiţii cu acei bani şi n-au făcut investiţii. Deci e o poveste care funcţionează de ani de zile", a precizat Cîţu.

El a estimat că două miliarde de lei din dividende de la companiile de stat vor intra la buget în acest an.

"Încă nu au venit sumele, abia le luăm acum şi vom vedea care este suma finală. Dar sunt câteva miliarde, cred că două miliarde de lei, ceva în genul acesta", a subliniat Florin Cîţu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”