Cîțu îi dă cu flit lui Ciolacu!

Cîțu îi dă cu flit lui Ciolacu!

Florin Cîțu și Marcel Ciolacu vor avea, joi, o discuție telefonică, după ce președintele PSD a cerut, miercuri noaptea, o ședință de urgență a Coaliției din cauza declarațiilor critice la adresa partenerilor de guvernare făcute de Rareș Bogdan la Interviurile LIVE Digi24.ro. În același timp, social democrații spun că Marcel Ciolacu îi va cere lui Cîțu Ordonanța de Urgență care conține măsurile agreate în Coaliție, în criza facturilor, ordonanță ce trebuia redactată de ministrul Energiei Virgil Popescu.

Florin Cîțu nu își dorește o ședință a partenerilor de Coaliție pentru a tranșa disputa generată de prim-vicepreședintele PNL, susțin surse din apropierea liderului liberalilor. Acesta îi va transmite lui Marcel Ciolacu că „dacă are o problemă personală cu Rareș Bogdan, trebuie să discute cu el în afara Coaliției”.

Cîțu ar vrea o ședință a Coaliției, dar nu în format fizic, cum a cerut Ciolacu, ci online, și nu pe subiectul sus numit ci despre criza facturilor la energie și gestionarea pandemiei, au precizat sursele citate.

De partea cealaltă, liderii PSD și-ar dori să profite de moment pentru a-și marca din nou supremația în interiorul Coaliției, acesta fiind exact lucrul care îi irită cel mai mult pe liberali.

Totodată, social democrații ar vrea să forțeze remanierea ministrului Energiei, Virgil Popescu, pe care îl văd vinovat în criza facturilor, în timp ce liberalii cer demiterea conducerii PSD a ANRE.

Surse din PSD au declarat pentru Digi24.ro că Marcel Ciolacu îi va cere joi lui Florin Cîțu draftul ordonanței de urgență ce conține măsurile agreate luni în coaliție pe tema energiei și gazelor, ordonanță ce trebuia redactată de ministrul Energiei Virgil Popescu.

„Ordonanța trebuie adoptată cât mai repede. În absența ei, odată cu transmiterea indexurilor, există pericolul ca românii și firmele să primească și pe ianuarie o altă tranșă de facturi imense. Deci ministrul Energiei nu are timp de pierdut”, susțin surse apropiate de conducerea PSD.

„Această Coaliție nu s-a constituit pentru a rezolva problemele interne ale PNL. Iar liberalii trebuie să înțeleagă că scopul acestei Coaliții nu s-a schimbat”, mai spun sursele citate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…