Ciucă, întâlnire cu reprezentanții Rombat. Compania și-a anunțat intenția de extindere a capacității de producție

Ciucă, întâlnire cu reprezentanții Rombat. Compania și-a anunțat intenția de extindere a capacității de producție

Premierul României s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții companiei Rombat, ocazie cu care conducerea companiei a anunțat intenția de a extinde și dezvolta capacitatea de producție a bateriilor bazate pe tehnologia Litiu-Ion.

Premierul a avut o întâlnire cu reprezentanții companiei ROMBAT FOTO: Gov

„În acest sens, planurile includ medii de stocare pentru energia verde, atât pentru casnic, precum și pentru cel industrial. Rombat este singurul producător de baterii pentru industria automotive din România, fiind furnizor unic pentru fabricile de profil din țară. Compania aplică principiile de funcționare a economiei circulare, reușind anual să recicleze 24.000 de tone de baterii uzate, 98 la sută din această cantitate fiind reintrodusă în ciclul de producție”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Nicolae Ciucă a afirmat că Guvernul este un susținător al companiilor care investesc în tehnologiile care contribui la susținerea producerii de energie verde și consolidarea securității energetice.

Stocarea energiei verzi este esențială pentru a da o perspectivă de dezvoltare a soluțiilor precum instalarea de panouri fotovoltaice, utilă atât în gospodărie, cât și în uz industrial. Alături de investiția de un miliard de euro anunțată recent de AE Solar, care va transforma România în principalul producător de panouri fotovoltaice la nivel european, inițiativa companiei românești Rombat va genera o soluție integrată pentru energia verde, produsă local”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, potrivit comunicatului transmis de Guvern.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...