Claudia Cardinale, omagiată duminică la Napoli la împlinirea vârstei de 80 de ani

Claudia Cardinale, omagiată duminică la Napoli la împlinirea vârstei de 80 de ani

Claudia Cardinale, una dintre marile actriţe ale cinematografiei italiene din anii ' 70 şi una dintre muzele regizorului Luchino Visconti, aniversează duminică împlinirea a 80 de ani la Napoli, oraşul în care s-a născut fostul ei soţ, regizorul Pasquale Squitieri, pe care artista îl consideră ''marea dragoste a vieţii sale'', relatează EFE.

Cu prilejul aniversării a opt decenii de viaţă, Teatro San Carlo din Napoli a pregătit o mare sărbătoare, o surpriză despre care protagonista memorabilului film "Ghepardul" (1963) a mărturisit săptămâna aceasta că "nu ştie nimic" şi care are ca obiectiv omagierea carierei prolifice a uneia dintre personalităţile cinematografiei naţionale şi internaţionale.

Actriţa s-a născut în Tunisia, din părinţi italieni, la Goulette, la 15 aprilie 1938, pe vremea când era protectorat francez, sub numele de Claude Josephine Rose Cardin. Cariera de actriţă a fost un rezultat al întâmplării având în vedere că iniţial dorea să devină învăţătoare.

Însă, în aprilie 1957, a avut o apariţie episodică alături de Omar Sharif în coproducţia franco-tunisiană ''Goha'', un film care a fost distins cu premiul special la Festivalul de la Cannes şi care a marcat o cotitură în viaţa ei. În 1958, Cardinale joacă în ''I soliti ignoti'', de Mario Monicelli după care vor urma ''Il magistrato'' şi ''Un maledetto imbroglio''.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...