Cluj: Câteva zeci de persoane au protestat împotriva corupției și a Guvernului

Cluj: Câteva zeci de persoane au protestat împotriva corupției și a Guvernului

Câteva zeci de persoane au protestat, duminică seară, prin scandarea unor lozinci anti-guvernamentale, în centrul municipiului Cluj-Napoca, iar apoi au pornit într-un marș pe străzile din zonă.

"Justiție, nu corupție", "DNA urmează să vă ia", "Nu vrem să fim o nație de sclavi" sau "București, nu uita, Clujul e de partea ta" au fost câteva dintre lozincile scandate.

Oamenii au adus cu ei și pancarte care aveau de asemenea mesaje anti-corupție, precum "Infractorii atacă justiția. Trădătorii de țară legalizează corupția", "Fără penali în Parlament", "CCR, depolitizează-te" sau "Fără infractori de niciun fel în Guvern".

"M-a enervat foarte tare că ANAF a făcut control la Rise Project și faptul că am citit că directorul adjunct al ANAF face parte din PSD. Faptul că se încearcă anularea puterii DNA, sau că acum pur și simplu scot fostul OUG 13 pe față, așa, într-o perioadă în care toată lumea stă liniștită în concediu. Eu sunt panicată de inerția în care suntem acum", a precizat o protestatară.

Oamenii au spus că sunt deranjați de ceea ce citesc sau află în diferite surse din media despre afacerile președintelui PSD Liviu Dragnea, dar și de deciziile pe care le ia Guvernul, care ar afecta justiția și economia.

"Nu am nemulțumiri specifice, doar că nu îmi place direcția în care se îndreaptă țara, nu îmi place ce face Guvernul. Părerea mea este că trebuie să ieșim din nou în țară pentru că altfel o să devieze mult. Mă refer la justiție. Deja începe și economia să sufere", a spus un tânăr.

La proteste au participat și persoane mai în vârstă. Un pensionar a declarat că este nemulțumit în general de toate guvernele care au condus România de la Revoluția din 1989 încoace, precum și de mersul economiei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...