Cluj: Percheziţii ale poliţiştilor într-un caz de proxenetism în ţări europene şi camătă cu sume de un milion de euro

Cluj: Percheziţii ale poliţiştilor într-un caz de proxenetism în ţări europene şi camătă cu sume de un milion de euro

Poliţiştii clujeni au descins, miercuri, la domiciliile mai multor persoane din Cluj-Napoca, Dej, Gherla şi Râmnicu Vâlcea, fiind efectuate percheziţii într-un caz de proxenetism în state europene şi camătă.

"Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi specialişti criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, au investigat activitatea infracţională a unor bărbaţi, bănuiţi de proxenetism şi camătă. La data de 6 mai a.c., au fost efectuate 14 percheziţii domiciliare în localităţile Cluj-Napoca, Dej, Gherla şi Râmnicu Vâlcea, într-un dosar penal întocmit pentru comiterea infracţiunilor de proxenetism şi camătă. Din cercetări a reieşit faptul că 5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe femei, din municipiile Cluj-Napoca şi Dej, în mai multe state europene, printre care Austria şi Elveţia", se arată într-un comunicat transmis de IPJ Cluj.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2016-2020, bărbaţii ar fi obţinut sume mari de bani, aproximativ 1.000.000 euro, aceştia fiind trimişi în România, prin intermediul unor terţe persoane sau prin servicii de transfer de bani la distanţă.

"Totodată, în cauză, faţă de alte două persoane, au fost extinse cercetările cu privire la comiterea infracţiunii de camătă. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate autoturisme, articole de îmbrăcăminte şi bunuri de lux. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale", se mai arată în comunicatul IPJ Cluj. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria