CNA se opune propunerii legislative referitoare la intonarea imnului de stat pe posturile radio-tv

CNA se opune propunerii legislative referitoare la intonarea imnului de stat pe posturile radio-tv

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului s-au opus marți propunerii ca emisia zilnică a posturilor radio-tv să înceapă cu intonarea imnului de stat, propunere formulată într-o inițiativă legislativă a deputatului Sorin Iacoban.

Propunerea legislativă de modificare a Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema țării de către autoritățile publice a fost transmisă CNA de Ciprian Bucur, ministrul delegat pentru relația cu Parlamentul, pentru o opinie a Consiliului privind acest proiect, necesară formulării unui punct de vedere al Guvernului.

Propunerea legislativă reglementează modul de abordare a drapelului național, intonarea imnului și folosirea sigiliilor cu stema României, dar avizul CNA vizează doar aspectele referitoare la domeniul audiovizualului.

Membrii CNA au recomandat schimbarea terminologiei în acord cu legislația audiovizuală și au explicat că emisia posturilor se desfășoară neîntrerupt 24 de ore.

De asemenea, ei au precizat că Radioul și Televiziunea publică difuzează imnul în fiecare dimineață.

O altă propunere legislativă pentru care Ciprian Bucur a solicitat opinia CNA se referă la interzicerea comunicărilor comerciale audiovizuale destinate jocurilor de noroc.

Propunerea legislativă de modificare și completare a Legii nr. 148/2000 și a Legii nr. 504/2002 privind publicitatea la jocurile de noroc a fost inițiată de un grup de deputați PNL, iar membrii CNA se opun schimbărilor în domeniul audiovizualului vizate în proiectul de act normativ.

Serviciul juridic al CNA arată în punctul de vedere însușit de membrii Consiliului că propunerea legislativă "ar produce o ingerință în piața de servicii media audiovizuale (...) îngrădind publicitatea pentru jocuri de noroc în cadrul serviciilor media audiovizuale aflate sub jurisdicția României, în timp ce acest tip de publicitate ar putea fi difuzat în continuare de canalele retransmise în România, dar aflate sub jurisdicția altor state în care nu e interzisă publicitatea pentru jocurile noroc în programele audiovizuale".

Ambele propuneri legislative vor intra în dezbaterea Parlamentului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Așa o fi?

3 Sebastian Lăzăroiu: Greva de la STB miroase urât / Ce s-ar ascunde în spatele acțiunii clocite de apropiatul Gab…

4 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

5 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?