Codrin Ștefănescu: Vom discuta despre mesajul Departamentului de Stat și vom avea o poziție publică

Codrin Ștefănescu: Vom discuta despre mesajul Departamentului de Stat și vom avea o poziție publică

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a avut, marți dimineața, o discuție cu președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, anunțând ulterior că urmează să fie exprimată o poziție publică pe tema mesajului transmis de către Departamentul de Stat.

"A fost o întâlnire prietenească. (...) A fost o întâlnire de dimineață, cu președintele aliaților noștri. (...) (Despre mesajul Departamentului de Stat — n.r.) o să discutăm la ora 12,00 și o să avem o poziție publică", a precizat Ștefănescu, după ce a ieșit din biroul președintelui Senatului.

Codrin Ștefănescu nu a precizat dacă discuția urmează să aibă loc la nivelul PSD sau al coaliției de guvernare.

"Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României ia în considerare o legislație ce ar putea submina lupta împotriva corupției și slăbi independența sistemului judiciar în România", se arată într-o declarație de presă intitulată "România — propuneri ce afectează independența sistemului judiciar" și care aparține purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat Heather Nauert.

Această legislație, "propusă inițial de Ministerul Justiției, amenință progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani de a construi instituții judiciare puternice protejate de interferența politică", a notat purtătorul de cuvânt în declarația publicată luni pe site-ul Departamentului de Stat.

Statele Unite "îndeamnă Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și pun în pericol lupta împotriva corupției", a adăugat purtătorul de cuvânt.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

3 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!