Codrin Ștefănescu: Vom discuta despre mesajul Departamentului de Stat și vom avea o poziție publică

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a avut, marți dimineața, o discuție cu președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, anunțând ulterior că urmează să fie exprimată o poziție publică pe tema mesajului transmis de către Departamentul de Stat.

"A fost o întâlnire prietenească. (...) A fost o întâlnire de dimineață, cu președintele aliaților noștri. (...) (Despre mesajul Departamentului de Stat — n.r.) o să discutăm la ora 12,00 și o să avem o poziție publică", a precizat Ștefănescu, după ce a ieșit din biroul președintelui Senatului.

Codrin Ștefănescu nu a precizat dacă discuția urmează să aibă loc la nivelul PSD sau al coaliției de guvernare.

"Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României ia în considerare o legislație ce ar putea submina lupta împotriva corupției și slăbi independența sistemului judiciar în România", se arată într-o declarație de presă intitulată "România — propuneri ce afectează independența sistemului judiciar" și care aparține purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat Heather Nauert.

Această legislație, "propusă inițial de Ministerul Justiției, amenință progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani de a construi instituții judiciare puternice protejate de interferența politică", a notat purtătorul de cuvânt în declarația publicată luni pe site-ul Departamentului de Stat.

Statele Unite "îndeamnă Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și pun în pericol lupta împotriva corupției", a adăugat purtătorul de cuvânt.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 Orban chiar este un om modest. Două momente

3 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

4 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

5 Info / Guvernul va schimba vineri 8 prefecți

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația