Colintineanu (Ministerul Sănătății): Unitatea de arși de la Spitalul Floreasca este parțial funcțională; în mai s-au făcut 16 operații

Colintineanu (Ministerul Sănătății): Unitatea de arși de la Spitalul Floreasca este parțial funcțională; în mai s-au făcut 16 operații

Unitatea pentru mari arși de la Spitalul Floreasca este parțial funcțională, iar în luna mai au fost făcute 16 operații, a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu.

"În luna mai, în această unitate au fost tratați cinci pacienți care îndeplinesc criteriile de arși grav, doi dintre aceștia sunt în continuare în tratament, unul dintre ei a fost externat, iar doi au fost transferați la Spitalul de Arși", a declarat Colintineanu, într-o conferință de presă.

El a precizat că funcționează sala de operații și rezervele și se efectuează tratamente. "Spațiile care sunt destinate strict pacienților sunt funcționale în acest moment", a spus Colintineanu.

Purtătorul de cuvânt al MS a adăugat că urgența cea mai mare este legată de personalul unității.

"Avem în lucru în acest moment o analiză a statului de personal. (...) E nevoie pe această unitate, datorită complexității cazurilor, de oameni cu experiență care să facă față unui asemenea tratament. (...) E nevoie de o evaluare a banilor disponibili pentru ei, care este în lucru în acest moment în minister", a explicat oficialul MS.

El a punctat că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis crearea unui grup de lucru la nivelul MS, care să fie format atât din experți medicali ai Spitalului Floreasca, cât și din experți internaționali. "Aceștia vor propune într-un termen rezonabil soluții integrate", a completat Colintineanu.

Una dintre probleme este legată de cele șase paturi din rezervele unității de arși grav care nu sunt în contract cu CNAS, dar și de barocameră.

"Este o problemă care trebuie rezolvată imediat pentru că nu se pot face decontări pe tratamente. Discuțiile cu CNAS sunt avansate în acest moment. (...) La subiectul extraordinar de discutat al barocamerei — noua amplasare a acesteia. Există un loc unde ea poate fi amplasată, dar pentru a fi alimentată cu oxigenul necesar cu o instalație separată, pentru că consumă foarte mult și altfel ar fi pusă în pericol instalația de oxigen a spitalului, trebuie avizul Primăriei sectorului 1 care este proprietarul clădirii respective. Fără avizul respectiv și procedurile de la primărie nu se poate face această conectare pentru că sunt intervenții la clădire. Sunt multe instituții, mulți actori implicați și încercăm să rezolvăm toți pașii cât se poate de repede", a explicat purtătorul de cuvânt al MS.

AGERPRES/(A — autor: Florentina Ștefănescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Așa arată prostia made in Rusia...