Comitetul Interministerial pentru Centenar a aprobat 114 proiecte eligibile în valoare de peste 45,5 milioane de lei

Comitetul Interministerial pentru Centenar a aprobat 114 proiecte eligibile în valoare de peste 45,5 milioane de lei

Comitetul Interministerial pentru Centenar a aprobat, în cadrul reuniunii de miercuri, 114 proiecte eligibile în valoare de 45.524.133 lei, a informat Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Şedinţa a avut loc la Palatul Victoria şi a fost condusă de prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"A fost supusă spre aprobare Lista manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului Marii Uniri (1918-2018) şi a Primului Război Mondial, depuse de persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial. Astfel, menţionăm că a fost depus un număr total de 232 proiecte, iar în urma selecţiei şi evaluării făcute de o comisie constituită din 11 specialişti şi experţi din domeniul culturii, a rezultat un total de 114 proiecte eligibile, în valoare de 45.524.133 lei, din care 67 cu finanţare integrală MCIN - 12.484.133 lei şi 47 cu finanţare parţială MCIN - 33.040.000 lei", se precizează în comunicat.

Totodată, ministerul precizează că "113 proiecte depuse de către persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial au fost declarate neeligibile şi respinse pentru: neconformitate administrativă (29 proiecte), neeligibilitate tematică (53 proiecte), punctaj sub minim (24 proiecte) şi pentru neîncadrare în legislaţia specifică (7 proiecte)".

"Comisia de selecţie a propus diminuarea sumelor pentru un număr de 50 de proiecte. Din totalul proiectelor propuse spre finanţare, 47 au acceptat buget diminuat, 5 s-au retras (2 din cadrul proiectelor eligibile şi 3 dintre cele care au necesitat clarificări)", se menţionează în comunicat.

Ministrul Culturii, George Ivaşcu, a precizat că suma rămasă nealocată va fi destinată unui nou apel de proiecte, care va fi deschis în cel mai scurt timp.

"Noua selecţie de proiecte va avea în vedere acele manifestări a căror implementare trebuie să fie încadrată în intervalul de timp octombrie - decembrie 2018, ţinând cont de tematica din Documentul Programatic privind aniversarea Centenarului Marii Uniri (1918-2918) şi a Primului Război Mondial. Aş vrea să subliniez că în zilele următoare vor fi încheiate contractele pentru cele 114 proiecte eligibile finanţate de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi depuse de către ONG-uri", a explicat Ivaşcu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi? Atât de grav?

4 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

5 ULTIMA ORĂ Dezvăluire de mare amploare în presa germană despre operațiunea secretă de 11,5 milioane de euro a …