Companiile aeriene germane renunță la regula prezenței permanente a două persoane în cabina de pilotaj

Federația germană a companiilor aeriene a anunțat vineri că renunță la regula prezenței permanente a două persoane în cabina de pilotaj, măsură luată după catastrofa aeriană petrecută în martie 2015, când un copilot al companiei Germanwings a prăbușit intenționat avionul în Alpii francezi după ce comandantul a ieșit din cabină, transmite AFP.

În urma unor evaluări suplimentare, companiile aeriene germane au considerat că această regulă în practică nu sporește securitatea zborurilor, mai ales din cauza faptului că ea autorizează accesul sporit în cabina de pilotaj.

Agenția Europeană pentru Securitate Aeriană (EASA) a relaxat încă din vara anului trecut recomandarea privind prezența permanentă în cabina de pilotaj a două persoane, adoptată după prăbușirea avionului Germanwings, noua recomandare menționând că operatorii aerieni pot decide de la caz la caz asupra riscului ca un singur membru al echipajului să rămână în cabina de pilotaj.

Această evaluare a riscurilor a determinat acum companiile aeriene germane să renunțe la aplicarea respectivei reguli, care presupunea ca atunci când unul dintre cei doi piloți părăsește pentru scurt timp cockpit-ul, acolo să fie prezent unul dintre membrii echipajului de cabină. În schimb, operatorii aerieni germani vor înăspri controalele psihologice și toxicologice pentru piloți.

Pe 24 martie 2015, un avion Airbus A320, care efectua un zbor între Barcelona și Koln, a fost prăbușit în mod deliberat în Munții Alpi de copilotul Andreas Lubitz, 149 de persoane pierzându-și viața. Ulterior s-a aflat că el urmase timp de mai mulți ani tratamente pentru tulburări psihice, întrerupându-și în anul 2009 cursurile de pilotaj în urma unui grav episod depresiv pe care l-a adus la cunoștința societății Lufthansa. Dar în ziua tragediei se afla în concediu medical în urma unui alt episod depresiv, însă de data aceasta nu a mai informat compania.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Lista de miniștri a Guvernului Orban. Nume nou la Justiție

2 CTP, la Digi 24 / Dacă Barna şi USR nu votează guvernul Orban înseamnă că fac o alianţă toxică, ad-hoc, cu PSD

3 EXCLUSIV / Dăncilă și Ponta s-au înțeles ca Guvernul Orban să nu treacă! Guvernul PSD rămâne în funcție până dup…

4 SISTEMUL n-a murit! USR se sparge în două după prezidențiale! O parte va rămâne cu Cioloș, o parte cu Nicușor …

5 Cea mai perversă și malefică dihanie din statul român! Citiți asta!

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima