Complicii la crima de infectare cu COVID-19. Câte cazuri au pe conștiință

Complicii la crima de infectare cu COVID-19. Câte cazuri au pe conștiință

Pandemia de coronavirus a izbucnit în an electoral, iar lupta pentru voturi a devenit grotescă. PSD, Pro România, ce a mai rămas din ALDE și Avocatul Poporului sunt complicii coronavirusului și lucrează pentru răspândirea epidemiei, scrie Newsweek .

Încă din ultimele zile ale stării de urgență, cele patru entități au transmis populației mesaje care să o determine să nu mai respecte măsurile de protecție sanitară. PSD a sugerat că masca este o „botniță“.

Pesediștii au cerut insistent relaxarea restricțiilor de circulație, au declarat că guvernul Orban vrea să restricționeze „libertatea“ românilor de a merge în vacanță și a tărăgănat adoptarea legii privind carantina și izolarea, în condițiile în care sute de persoane infectate au părăsit spitalele și locurile de carantină, la cerere, după ce Curtea Constituțională a permis acest lucru.

Totul a culminat cu scandalul făcut într-un fast-food de deputatul PSD Adrian Solomon, însoțit de colegul său Ioan Stativă.

555 de noi cazuri de
îmbolnăvire 
au fost
înregistrate în ziua
când 
Vosganian a spus
că virusul „e mai vlăguit“

Imaginile video au arătat că, în dimineața de 7 iulie, primul, fără mască și recalcitrant, a intrat în local și început să se certe cu casierul. A vrut să comande trei șaorme medii de vită, iar casierul i-a spus „Puneți-vă, vă rog, masca“.

Deputatul s-a enervat și a început să țipe la casier, probabil de etnie turcă: „Băi Mustafa (...) ești în România aicea (...) Alo, Mustafa! Arată-mi că ai voie să muncești aici!  (...) Băi, panaramă!“.

Parlamentarul nu s-a liniștit nici după ce au apărut polițiștii, din contră, i-a amenințat și pe aceștia. Ambii deputați au fost amendați, ulterior, pentru nepurtarea măștii și pentru că au făcut scandal.

Ințial, toată conducerea PSD le-a luat apărarea. Pănâ la urmă, Marcel Ciolacu a sunat la fast-food și și-a cerut scuze în numele colegilor săi.

Vosganian: Virusul „e mai vlăguit“

Unul dintre cei mai vizibili și activi alimentatori ai teoriei conspirației este liderul ALDE Varujan Vosganian.

Acesta a afirmat, pe 8 iulie, că îi „sunt semnalate tot mai multe cazuri de contabilitate frauduloasă a morbidității în cazul virusului corona“, sugerând fie că sunt înregistrate drept cazuri noi persoane retestate, fie sunt înregistrate la decese cauzate de covid persoane care nu au legătură cu boala. Deputatul nu a adus nicio probă pentru afirmațiile sale.

„Numărul de cazuri anunțate de Grupul de Comunicare Strategică se referă la pacienți unici, nu la retestări“, a explicat ministrul Sănătății Nelu Tătaru, în ziua în care în România au fost înregistrate 614 cazuri noi și 329 de persoane au ieșit pozitive la retestare.

Varujan Vosganian a alimentat opinia publică cu minciuni despre coronavirus - Foto: INQUAM PHOTOS/ George Călin

Mai mult, mininistrul a insistat asupra faptului că doctorii nu stabilesc cauza morții prin negociere cu aparținătorii celor decedați.

Tot Varujan Vosganian a susținut că virusul „e mai vlăguit“, în condițiile în care numărul de infectări este în creștere de la o zi la alta, iar doctorii avertizează asupra faptului că secțiile de terapie intensivă vor fi blocate de persoane cu coronavirus ajunse în stare gravă.

Varujan Vosganian este deputat de Iași și este susținut de un alt „conspirator“ celebru local, doctorul Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor, căzut în dizgrație după o condamnare pentru conflict de interese. Acesta a devenit mai antivaccinist decât Olivia Steer.

Avocatul Poporului și legătura rusească

Toate acțiunile Avocatului Poporului din ultima lună au fost susținute de publicația pro-rusă Sputnik. Deciziile și declarațiile Renatei Weber au fost făcute etapizat, iar medicii au fost transformați din eroi în „dictatori“.

Primul pas a fost sesizarea Curții Constituționale privind neconstituționalitatea instituirii carantinei și izolării prin ordin al ministrului Sănătății, pe data de 27 mai. La acea vreme, România gestiona bine evoluția epidemiei de COVID, iar numărul de infectări era în scădere.

Al doilea pas a fost decizia de a asimila spitalele cu centrele de detenție. La 10 iunie, prin Mecanismul național de prevenire a torturii, instituția condusă de Renate Weber a anunțat managerii mai multor spitale că unitățile sunt monitorizate pentru că ar abuza pacienții cu covid.

Al treilea pas a fost, pe 13 iulie, când legea carantinei și izolării era în dezbatere în Parlament. Renate Webber a afirmat la Antena 3 că și forma trecută prin Camera Deputaților este neconstituțională, vorbind despre „muncă forțată“ și spunând că „Guvernul a complicat extrem de mult lucrurile cu acest proiect de lege“.

Între timp, în Piața Victoriei au început protestele față de măsurile de protecție impuse de Guvern pentru prevenirea extinderii coronavirusului. „Jos dictatura medicală“, a fost una dintre scandări. Medicii erau deja dictatori.

Protestele au fost organizate de Iosefina Pascal, angajată a Mariei Grapini, susținătoare a „statului paralel“ și a conspirațiilor privind coronavirusul. Tânăra este unul dintre personajele promovate intens de Antena 3 și Sputnik.

Totul a culminat marți, 14 iulie, cu aplauzele protestatarilor în fața Ambasadei Rusiei la București. Obiectivul era îndeplinit.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa