Consilier al lui Biden: „Moment critic” în Ucraina. Există o „nevoie acută” de apărare antiaeriană

Consilier al lui Biden: „Moment critic” în Ucraina. Există o „nevoie acută” de apărare antiaeriană

Jake Sullivan, consilier pentru securitate naţională al preşedintelui Joe Biden, atrage atenția asupra momentului dificil în care se află Ucraina, confruntată cu noi atacuri rusești.

Jake Sullivan este consilierul pe probleme de securitate națipnală FOTO EPA EFE

Recunoaştem nevoia acută de apărare aeriană în acest moment critic când Rusia şi forţele ruse lansează o ploaie de rachete şi de drone iraniene asupra infrastructurii civile a acestei ţări”, a declarat Sullivan, în cadrul unui briefing de presă de la preşedinţia ucraineană, precizează Agerpres, care citează AFP.

În aceste ultime săptămâni, Rusia şi-a înmulţit loviturile asupra infrastructurilor energetice ucrainene, provocând pene de curent masive în întreaga ţară.

Joi seară, 4,5 milioane de ucraineni erau privaţi de electricitate potrivit autorităţilor ucrainene. Vineri dimineaţă, numai la Kiev 450.000 de persoane erau lipsite de electricitate, potrivit primăriei capitalei.

Jake Sullivan, consilier apropiat al lui Joe Biden, s-a aflat vineri într-o vizită surpriză la Kiev. În capitala ucraineană, el s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a reafirma „susţinerea de neclintit” a Washingtonului pentru „Ucraina şi poporul său, care îşi apără suveranitatea şi integritatea teritorială", a anunţat Casa Albă.

Consilierul lui Joe Biden s-a întâlnit, de asemenea, cu ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov şi cu şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Andrii Iermak.

Lucrul cel mai important pe care am venit să vi-l spun astăzi (...) este că SUA vor fi alături de Ucraina atâta timp cât va fi nevoie în această luptă. Nu va exista ezitare, diminuare, slăbire a susţinerii noastre", a dat asigurări Sullivan în faţa media la Kiev.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /