Constanţa: Amenzi de 700.000 lei aplicate de Administraţia Bazinală de Apă, inclusiv pentru nereguli pe plajă

Constanţa: Amenzi de 700.000 lei aplicate de Administraţia Bazinală de Apă, inclusiv pentru nereguli pe plajă

Inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) au aplicat, de la jumătatea lunii mai şi până în prezent, amenzi de 700.000 de lei pentru mai multe nereguli, printre care depozitarea de diverse materiale pe plajă sau efectuarea de săpături pe plajă fără avizele necesare.

"Echipele de control ale Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral au efectuat 477 de controale de gospodărire a apelor, din care pe sectoarele de plajă 246 de controale, în urma cărora au fost date 376 de măsuri în vederea remedierii neconformităţilor constatate. De asemenea, la începutul acestui sezon toţi agenţii economici care au încheiate contracte de închiriere a plajelor cu ABADL au fost notificaţi pentru respectarea prevederilor legale şi a obligaţiilor contractuale, iar pentru respectarea acestora s-a solicitat sprijinul autorităţilor publice locale în vederea dezafectării construcţiilor ilegale amplasate pe plaja care reprezintă domeniul public al statului", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de ABADL.

Printre neregulile pentru care au fost amendaţi agenţii economici sunt folosirea de canale deschise pentru scurgerea apelor fecaloid-menajere; depozitarea de materiale de orice natură pe plajă; efectuarea de săpături pe plajă fără aviz de gospodărire a apelor.

"Până în prezent s-au făcut controale şi s-au dat măsuri operatorilor economici să demoleze beach-barurile ilegale, s-au aplicat amenzi şi am trecut la dezafectarea construcţiilor ilegale amplasate pe plajă acolo unde operatorii nu au înţeles că trebuie să respecte legea. Cu toate acestea sunt operatori de plajă care au început să-şi ridice din nou aceste construcţii uşoare, aşa că trebuie să schimbăm strategia astfel încât să se înţeleagă că legea trebuie respectată. Operatorii de plajă care au construcţii ilegale pe plajă vor fi notificaţi, li se vor da măsuri şi termen de remediere a deficienţelor constatate şi se va trece apoi la rezilierea contractelor", a declarat directorul ABADL, Bogdan Bola, citat în comunicat.

Potrivit sursei citate, începând cu 29 iunie, în vederea creşterii eficienţei şi eficacităţii activităţii de inspecţie pe plajă, au fost delegaţi pe litoral inspectori de la administraţiile bazinale de apă din ţară, în serii de câte patru inspectori/două săptămâni şi un reprezentant al Administraţiei Naţionale Apele Române. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…