Constanţa: Criminalul şi violatorul din cazul Corbu a susţinut că avea nevoie de bani pentru droguri

Constanţa: Criminalul şi violatorul din cazul Corbu a susţinut că avea nevoie de bani pentru droguri

Tânărul în vârstă de 29 de ani, acuzat de crimă şi viol, în cazul de la Corbu, le-a spus anchetatorilor că scopul iniţial al său a fost de jaf, având nevoie de bani, de circa 2.000 de lei, fiind consumator de droguri, dar pentru că a găsit doar 250 de lei în casa victimelor a vrut să se răzbune, comiţând respectivele fapte.

Potrivit procurorului Viorel Teliceanu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, bărbatul locuia la trei-patru case depărtare de locuinţa victimelor şi nu are antecedente penale.

"A explicat autorul că motivaţia de bază a fost faptul că avea nevoie de bani întrucât era consumator de droguri. În ziua respectivă a consumat droguri, cam toată ziua. Nemulţumit de faptul că nu a găsit decât 250 de lei, autorul a decis să se răzbune pe fiica cea mare a familiei şi, în consecinţă, a săvârşit şi o infracţiune de viol", a declarat, sâmbătă, Teliceanu.

Potrivit acestuia, pentru a disimula scopul săvârşirii faptelor, autorul a susţinut că ar fi intrat în casa vecinilor "în scop de răzbunare, cumva pentru că decedatul ar fi avut o relaţie cu soţia autorului, lucru neadevărat".

"Autorul a recunoscut în totalitate săvârşirea faptelor, ne-a dat şi detalii, s-a efectuat şi o percheziţie la domiciliul acestuia, unde au fost găsite mai multe bunuri, care probează în mod complex săvârşirea faptelor care i se impută. Am găsit şi maceta cu care s-a sâvârşit crima, hainele pe care autorul le avea asupra lui, am găsit bunuri luate de la faţa locului şi aruncate la o pubelă de gunoi pentru că îi era teamă autorului că i-ar putea rămâne amprentele pe bunurile respective. El a venit pregătit cu cagulă, cu mască, cu mănuşi, dar la un moment i-a căzut o mănuşă şi s-a gândit că îi pot rămâne amprentele", a spus Teliceanu.

Procurorul a declarat că faptele s-au comis cu lumina stinsă, "prin urmă distingându-se persoanele respective", iar criminalul a susţinut că nu a ştiut că şi-a omorât vecinul, aflând vestea dimineaţa.

"După părerea lui, acea persoană avea ceva resurse financiare întrucât îşi făcuse un gard şi un acoperiş nou. Şi a tras concluzia că ar avea bani. Targetul lui era să sustragă aproximativ 2.000 de lei. (...) El a intrat în living, din living a mers mai departe în dormitor, unde dormeau decedatul, soţia şi copilul şi acolo a început să sâvărşească faptele de natură violentă. Ulterior, s-au deplasat în zona de living. Soţul a rămas aşa cum era în dormitor, iar ceilalţi au fost duşi în baie, mama, fiul şi fiica cea mică, şi el violat-o pe fiica cea mare în living", a mai spus procurorul.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3,45, poliţiştii Secţiei 5 Rurală Cogealac au fost sesizaţi, prin apel 112, de către o minoră, de 15 ani, cu privire la faptul că o persoană ar fi pătruns în locuinţa sa, din localitatea Corbu, şi ar fi întreţinut, prin constrângere, raporturi sexuale cu sora sa, în vârstă de 20 de ani, iar tatăl lor ar fi fost înţepat în zona abdomenului cu un corp ascuţit. După comiterea faptelor, atacatorul, ce avea faţa acoperită cu o cagulă, a fugit.

Ajuns la faţa locului, echipajul medical a constatat decesul bărbatului, în vârstă de 41 de ani, iar tânăra violată a fost transportată la spital pentru a primi îngrijirile medicale necesare. AGERPRES / (AS - autor: Nona Jalbă; editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)

Citeşte ştirea:

Constanţa: Suspectul de crimă şi viol în cazul de la Corbu şi-a recunoscut faptele comise şi a fost reţinut

Constanţa: Un bărbat bănuit de omor şi viol, în cazul de la Corbu, audiat de poliţişti

Constanţa: Un bărbat a fost omorât şi fiica sa violată de un individ care le-a intrat în casă; agresorul - căutat

Bode, despre cazul de la Corbu: Avem un cerc de suspecţi; ancheta este în derulare


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina