Constanţa: Percheziţii în Vama Veche, Braşov, Bucureşti şi Sibiu la persoane bănuite de înşelăciune

Constanţa: Percheziţii în Vama Veche, Braşov, Bucureşti şi Sibiu la persoane bănuite de înşelăciune

Poliţiştii Biroului de Investigare a Criminalităţii Economice din Mangalia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au pus în executare, marţi, şapte mandate de percheziţie domiciliară în Vama Veche, Braşov, Bucureşti şi Sibiu, la persoane bănuite de înşelăciune, potrivit unui comunicat de presă remis de IPJ Constanţa.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020-2021, un bărbat de 31 de ani din Braşov şi o femeie de 42 de ani din Bucureşti ar fi indus în eroare patru persoane care deţineau imobile în judeţul Constanţa, încheind contracte de închiriere în numele unei societăţi comerciale din Braşov, fără a achita contravaloarea chiriei convenite şi a utilităţilor.

Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate este de 66.000 de euro, adică aproximativ 16.000 de lei, contravaloarea facturilor pentru utilităţi.

Totodată, în perioada 2020-2021, cei doi ar fi indus în eroare 13 persoane, de la care ar fi încasat sume de bani cu titlu de avans, în vederea închirierii unor camere în scop turistic, fără ca aceştia să fi deţinut în folosinţă imobilele respective, cauzând persoanelor vătămate un prejudiciu total de peste 13.000 de lei.

În urma percheziţiei efectuate la unul dintre imobilele din Vama Veche, într-o cameră închiriată de un tânăr de 17 ani au fost găsite 10 grame de substanţă vegetativă de culoare verde olive, 5 grame de substanţă cristalină, 3 grame de substanţă pulverulentă de culoare albă, un cântar de mare precizie, precum şi alte obiecte şi accesorii folosite la consumul de substanţe cu efect psihoactiv.

Acestea au fost ridicate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa în vederea continuării cercetărilor, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere fără drept de droguri de mare risc pentru consum propriu.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Braşov şi Sibiu, precum şi al poliţiştilor Poliţiei Sectorului 5 Bucureşti. La acţiune au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Constanţa. AGERPRES/ (AS - autor: Ecaterina Ignat, editor: Antonia Niţă , editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria