Copiii României, slugile Europei. Adevăruri înfiorătoare

Copiii României, slugile Europei. Adevăruri înfiorătoare

Reportaje-Live : Copiii României, slugile Europei

Azi a venit raportul Eurostat legat de rata abandonului scolar. Cifrele lovesc implacabil. Romania are cea mai ridicata rata a abandonului scolar din Europa. Aproape 1 din 5 copii abandoneaza scoala inca din ciclul primar iar peste 50% din cei ramasi nu vor lua niciodata Bacalaureatul. De fapt inainte de a ajunge sa termine 10 clase, pierdem 30% din copii pe drum. Cea mai mare parte din cei 30% abia vor citi pe silabe.

Romania are cea mai mare rata a analfabetismului functional din Europa. Peste 55% din tineri nu sunt in stare sa citeasca si sa inteleaga continutul unui text de complexitate medie.

Romania este pe ultimul loc in Europa la testele PISA si pe locul 45 fin 65 in lume. Sunt teste internationale care masoara capacitatea de a rezolva si a intelege probleme simple din mai multe domenii.

Este un regres imens al evolutiei Romaniei care releva cum va arata societatea romaneasca peste doar 10-20 de ani. Daca nu stii macar sa citesti nu ai nici o sansa in viata.

Acesti copii vor fi sclavii Europei. Vor face muncile de jos in Europa alaturi de refugiatii ilegali din Pakistan, Afganistan, Siria sau Irak. Cand nu vor munci la negru pe cele mai mizere salarii si in cele mai mizere joburi, vor ingrosa randurile infractorilor marunti si ale prostituatelor in Europa.

Acesta este viitorul pe care il pregatim copiilor nostri in scolile noastre. Acesta este rezultatul unei clase politice corupte si ticaloase care se roteste de 30 de ani la putere.

Romania are un fond genetic de inteligenta extraordinar. Copiii romani nu sunt mai putin inzestrati genetic decat copiii altor tari. Ne batem joc de peste 60% din copiii nostri tinandu-i flamanzi in scoli insalubre cu profesori slabi pregatiti. In acelasi timp platim pensii speciale de miliarde si salarii nesimtite unei clase privilegiate si ticaloase de politicieni corupti si neo-nomenclaturisti.

Nu exista crima mai mare, nu exista distrugere mai mare pentru om si societate decat subminarea educatiei si inapoierea premeditata.

Cand statele nordice au o rata a analfabetismului de sub 2% inca de la 1880, cum putem numi distrugerea educatiei romanesti daca nu crima?

Acesti copii vor fi slugile Europei din cauza PSD/ALDE/PNL/UDMR si restul partidelor care conduc Romania de 30 de ani. Toti sunt vinovati fara exceptie.

Pana nu vom pune educatia pe primul loc in topul prioritatilor nationale, atata timp cand vom plati soferii din primarii mai mult decat profesorii de matematica, cat timp vom tolera toti politrucii la conducerea scolilor nu vom schimba nimic.

Profesorii romani sunt cei mai saraci din Europa. Sunt foarte putini buni ramasi in sistem. Majoritatea celor buni au plecat scarbiti de salarii si de umilintele la care sunt supusi de un sistem bolnav profund corupt.

Solutii sunt foarte multe. Tot cereti solutii cand de fapt este vorba doar de vointa. O sa mentionez cateva principii care nu le am vazut nici macar in planul pe educatie USR deocamdata singurul plan pentru educatie coerent.

1. Scoala obligatorie minim 12 clase. Obligatorie inseamna ca abandonarea scolii constituie infractiune pentru parinti si raspundere penala. Plus taierea pe bune ( nu ca acum ) a oricaror ajutoare financiare, alocatii etc.

2. Alocarea de 7-8% din PiB pentru educatie

3. Mese calde de mic dejun si pranz petru toti copiii. Multi din cei care abandoneaza scoala nu au ce manca acasa. 

4. Salariile profesorilor la acelasi nivel cu cele ale medicilor si sporuri pentru rural si localitati mici. Concursuri drastice de titularizare pe competente si testari psihologice extrem de dure. Profesorii trebuie sa devina o elita intelectuala extrem de bine platita si respectata. Performanta rasplatita dupa performantele elevilor si criterii clare de masurare a performantei. 

5. Depolitizarea completa a educatiei

6. Scoli speciale de elita pentru copiii supradotati si burse speciale pentru copiii saraci supradotati. 

7. Un sistem de camine si burse speciale care sa acopere TOATE cheltuielile de scolarizare pentru copiii defavorizati. Foarte multi parinti din rural nu isi permit sa dea copiii la liceu la oras. 

8. Studii superioare gratuite complet. Locuri in camine gratuite pentru toti studentii.

9. Concursuri dure de admitere la licee si facultati.

10. Refacerea scolilor profesionale si o viziune clara de a pregati meseriasi, tehnicieni de elita.

Obiectivul general trebuie sa fie de a face din scoala romaneasca cea mai buna scoala din lume. Acesta trebuie sa fie prioritatea numarul unu a Romaniei si a tuturor politicienilor.

Daca implementam macar aceste 10 puncte pe langa altele propuse vom face un salt urias. Bani sunt suficienti daca anulam pensiile speciale, daca stopam furturile si daca minimizam aparatul bugetar.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro