Coronavirus: AstraZeneca se asociază cu compania germană IDT Biologika pentru a produce mai multe vaccinuri pentru Europa

Coronavirus: AstraZeneca se asociază cu compania germană IDT Biologika pentru a produce mai multe vaccinuri pentru Europa

Grupul farmaceutic britanic AstraZeneca a anunţat miercuri că s-a asociat cu compania germană de biotehnologie IDT Biologika pentru a putea produce, începând din al doilea trimestru, mai multe vaccinuri împotriva COVID-19 pentru Europa, relatează AFP.

Cele două laboratoare "examinează posibilităţile de accelerare a producţiei vaccinului AstraZeneca" în lunile următoare, potrivit unui comunicat.

Anunţul survine în momentul în care AstraZeneca, care îşi dezvoltă vaccinul cu Universitatea Oxford, a fost criticată pentru întârzierile livrărilor către Uniunea Europeană, ceea ce a provocat o confruntare între Bruxelles şi Londra.

Grupul britanic a declarat miercuri că a început să livreze pe 5 februarie primele 17 milioane de doze care vor fi administrate în următoarele săptămâni în UE şi care vor fi urmate de altele în martie.

Cu toate acestea, AstraZeneca încearcă să accelereze ritmul prin intermediul acestui parteneriat cu producătorul german "pentru a ajuta la vaccinarea imediată în Europa".

Acordul prevede creşterea capacităţii la o locaţie aparţinând IDT Biologika din Germania, în Dessau, pentru a produce milioane de doze pe lună până la sfârşitul anului 2022.

Această investiţie, ale cărei detalii nu au fost încă dezvăluite, ar trebui să permită producerea altor vaccinuri de acelaşi tip cu cel al AstraZeneca şi va face din laboratorul german unul dintre cei mai importanţi producători din Europa.

"Acest acord va ajuta foarte mult Europa să-şi mărească propriile capacităţi de producţie a vaccinurilor, ceea ce va permite să se răspundă la provocările actuale ale pandemiei şi să se garanteze o ofertă strategică în viitor", a declarat Pascal Soriot, director general al AstraZeneca. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 „A fost un semn de respect pentru munca mea” / Româncă din Italia, proprietara unui bar, impresionată de gestul a trei tineri: au intrat noaptea și au b…