Coronavirus: China a depăşit cifra de 500 de milioane de persoane vaccinate anti-COVID

Coronavirus: China a depăşit cifra de 500 de milioane de persoane vaccinate anti-COVID

Peste 500 de milioane de persoane au primit deja o doză de vaccin anti-COVID-19 în China, a anunţat luni Comisia Naţională de Sănătate din această ţară asiatică, citată de EFE.

În total, China a vaccinat deja 510 milioane de persoane şi are capacităţile necesare pentru a administra 20 de milioane de doze anti-COVID-19 într-o singură zi, a anunţat Comisia pe site-ul său.

În urmă micilor focare semnalate în mai multe provincii în ultima lună, Beijingul şi-a dublat eforturile pentru a atinge ţinta vaccinării a 40 % din populaţie care numără 1.412 miliarde de persoane.

Autorităţile şi experţii chinezi au pus accentul pe necesitatea ca cetăţenii să se vaccineze împotriva COVID-19, chiar dacă ţara menţine un nivel scăzut de infectare iar mulţi sunt de părere că nu este nevoie să-şi facă vaccinul.

În ultimele luni, autorităţile au răspuns la orice focar în mod expeditiv, cu carantine selective, restricţionarea a deplasărilor şi campanii de testare masivă.

Totuşi, ritmul vaccinării s-a accelerat în ultimele trei luni după depistarea a două focare de coronavirus în provinciile Anhui (est) şi Liaoning (nord-est).

La 20 mai, de exemplu, Comisia a informat că într-o singură zi au fost administrate 17,1 milioane de doze de vaccin.

În aprilie, responsabilul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, Gao Fu, a asigurat că ţara speră să vaccineze între 70 % şi 80 % din populaţie, până la sfârşitul anului, sau jumătatea anului 2022 şi a atinge astfel imunitatea colectivă.

Pentru aceasta este însă nevoie să fie vaccinate între 900.000 şi un un miliard de persoane.

Deocamdată, autorităţile chineze au autorizat comercializarea a patru vaccinuri anti-COVID dezvoltate de companiile Sinopharm, Sinovac şi Cansino.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

3 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

4 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!

5 Iordache a fost președintele AGVPS! / Ale dracului lighioane sunt pesediștii, țin sub control tot ce mișcă în ța…