Coronavirus: Ciprul îşi închide frontierele pentru nerezidenţi de la 15 martie

Coronavirus: Ciprul îşi închide frontierele pentru nerezidenţi de la 15 martie

Preşedintele Ciprului, Nicos Anastasiades, a anunţat vineri că, din cauza epidemiei de coronavirus, dispune închiderea pentru două săptămâni a frontierelor ţării tuturor străinilor care nu sunt rezidenţi, studenţi sau angajaţi pe insula mediteraneană a cărei economie este puternic dependentă de turism, notează AFP.

"Intrarea (pe teritoriul ţării) este interzisă pentru două săptămâni oricărui cetăţean care nu este nici cipriot, nici rezident", cu începere de la 15 martie, a spus el în timpul unei declaraţii televizate.

Interdicţia îi exclude, de asemenea, pe diplomaţii şi străinii care studiază în Cipru, a precizat el. "Cetăţenii străini pot lucra (pe insulă) atât timp cât şi-au obţinut autorizaţiile necesare", a mai spus şeful statului.

Intrarea în Cipru prin cele opt puncte de trecere dinspre partea de nord ocupată de Turcia va fi supusă aceloraşi măsuri. Patru dintre aceste rămân închise.

Nicos Anastasiades a lansat un apel concetăţenilor săi să nu traverseze "linia verde", care împarte insula în două, cu excepţia "deplasărilor absolut necesare" şi i-a îndemnat pe ciprioţii din diaspora să evite orice călătorie în Cipru.

Şcolile vor rămâne închise până la 10 aprilie, a informat el.

Membru al Uniunii Europene, Ciprul - care controlează două treimi în partea de sud a insulei - a anunţat 14 cazuri de noul coronavirus.

Autoproclamata Republică Turcă a Ciprului de Nord - recunoscută numai de Ankara, care susţine că a invadat treimea de nord a insulei ca reacţie la o lovitură de stat care urmărea alipirea ţării la Grecia - a anunţat la rândul său cinci cazuri de COVID-19.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis