Coronavirus: Germania aşteaptă circa 1,3 milioane de doze de vaccin până la sfârşitul anului

Coronavirus: Germania aşteaptă circa 1,3 milioane de doze de vaccin până la sfârşitul anului

Germania a injectat în primele două zile ale campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 aproape 42.000 de doze din vaccinul Pfizer-BioNTech, estimând că până pe 31 decembrie vor fi distribuite în total circa 1,3 milioane de doze din acest vaccin către cele 440 centre de vaccinare create în această ţară, relatează marţi agenţia EFE.

Guvernul de la Berlin estimează administrarea în total a circa 14 milioane de doze de vaccin în primul trimestru al anului viitor.

Foto: (c) ANDREAS GORA POOL / EPA



Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a insistat că această campanie va avansa progresiv, deocamdată vaccinându-se persoanele cu vârste de peste 80 de ani, rezidenţii căminelor de bătrâni şi personalul sanitar expus riscului de infectare. Se va coborî apoi pe categorii de vârstă, niveluri de vulnerabilitate şi profesii considerate esenţiale, iar începând cu jumătatea anului viitor se vor putea vaccina toţi cei care doresc.

Germania a înregistrat marţi 12.892 de noi cazuri de COVID-19 şi 852 de decese. Guvernul a avertizat cu o zi în urmă asupra unei posibile prelungiri a restricţiilor antiepidemice severe care sunt în vigoare până pe 10 ianuarie, chestiunea urmând să fie discutată pe 5 ianuarie de cancelarul Angela Merkel împreună cu liderii landurilor.

Din 16 decembrie sunt închise magazinele neesenţiale, după ce începând din luna noiembrie au fost închise restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele, sălile de fitness şi bazinele de înot. Reuniunile au fost limitate la maxim 10 persoane din două gospodării diferite şi populaţia este îndemnată să evite călătoriile neesenţiale. Înnoptările în hoteluri sunt permise doar pentru călătoriile necesare în scop profesional, călătoriile în scop turistic fiind interzise. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...