Coronavirus: Guvernul finlandez anunţă noi restricţii pe fondul creşterii puternice a numărului de contaminări

Coronavirus: Guvernul finlandez anunţă noi restricţii pe fondul creşterii puternice a numărului de contaminări

Barurile vor trebui să închidă la orele 21:00 în ajunul Crăciunului în Finlanda, în cadrul noilor restricţii menite să stăvilească numărul foarte mare de contaminări de COVID-19, a anunţat marţi premierul finlandez Sanna Marin, informează AFP.

"Trebuie să luăm această situaţie în serios şi să reacţionăm în consecinţă", a declarat în faţa presei Sanna Marin, în aceeaşi zi în care responsabilii din domeniul sănătăţii au anunţat peste 23.000 de noi cazuri de coronavirus în ultimele două săptămâni, un record absolut în această ţară nordică, cu 5,5 milioane de locuitori.

În virtutea noilor reguli, cetăţenii europeni care vor sosi în Finlanda vor trebui să prezinte la frontieră un test COVID-19 negativ, în timp ce universităţile vor fi invitate să treacă la predarea la distanţă.

Guvernul finlandez va începe de asemenea să pregătească un program de ajutorare a întreprinderilor din sectorul hotelier şi al alimentaţiei publice, afectate de restricţii, a adăugat Marin, la finalul unor negocieri cu partenerii săi din cadrul coaliţiei guvernamentale.

Autorităţile sanitare ale Finlandei au înregistrat de la începutul pandemiei 221.292 de cazuri de contaminări şi 1.495 de decese cauzate de COVID-19, ceea ce echivalează cu una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate de pe continentul european. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom