Coronavirus: Noua Zeelandă a înregistrat un număr record de cazuri noi de COVID-19

Coronavirus: Noua Zeelandă a înregistrat un număr record de cazuri noi de COVID-19

Noua Zeelandă a înregistrat marţi un număr record de infectări cu noul coronavirus de la debutul pandemiei, varianta Delta obligând autorităţile din acest arhipelag să abandoneze strategia ''zero COVID'', informează AFP.

Autorităţile sanitare neozeelandeze au raportat 94 de noi cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2, bilanţ care depăşeşte precedentul record de 89 de contaminări, înregistrat în aprilie 2020, în timpul primului val al pandemiei.

Numărul contaminărilor a continuat să crească de la apariţia pe teritoriul ţării, la jumătatea lunii august, a infectărilor cu varianta Delta, mult mai contagioasă.

Ca urmare a focarului epidemiologic din oraşul Auckland, prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a abandonat strategia sa "zero COVID" în favoarea unei intensificări a campaniei de vaccinare.

Vineri, Jacinda Ardern, care conduce un guvern de centru-stânga, este aşteptată să prezinte un plan ce vizează relaxarea restricţiilor sanitare, după ce obiectivele de vaccinare au fost atinse.

Circa două treimi din populaţia eligibilă pentru vaccinare din Noua Zeelandă a fost deja imunizată.

''Ştim că vaccinarea a făcut deja o mare diferenţă din punct de vedere epidemiologic la Auckland, dar situaţia este aceeaşi pentru persoanele care respectă măsurile'', a declarat Jacinda Ardern în faţa reprezentanţilor presei.

Anterior apariţiei variantei Delta, arhipelagul neozeelandez a gestionat pandemia prin restricţii stricte impuse la frontieră şi printr-o strategie intensă de depistare a cazurilor, care a permis locuitorilor Noii Zeelande să ducă o viaţă relativ normală.

Această politică a dat roade, întrucât pe teritoriul ţării au fost înregistrate doar 28 de decese de la debutul pandemiei, la o populaţie de cinci milioane de locuitori.

Jacinda Ardern a recunoscut însă că varianta Delta a ''schimbat datele problemei'', iar rapiditatea cu care noua tulpină virală se propagă, care nu permite monitorizarea rezidenţilor care au intrat în contact cu persoane infectate, o face imposibil de eliminat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 Două zodii de care trebuie să fugi cât poți. Cine sunt vampirii energetici care își epuizează semenii

4 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

5 Cine este judecătorul care și-a injectat benzină în venă și ar fi murit în ambulanța care-l transporta la București