Coronavirus: Numărul de infecţii atinge un nou record zilnic în India, în timpul unui festival religios hindus

Coronavirus: Numărul de infecţii atinge un nou record zilnic în India, în timpul unui festival religios hindus

India a înregistrat miercuri un nou record zilnic de infecţii cu noul coronavirus, în contextul în care mulţimi de pelerini s-au adunat la un festival religios hindus, informează Reuters.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, în ultimele 24 de ore, ţara a raportat 184.372 de contaminări, ducând numărul total de infecţii la 13,9 milioane, în timp ce decesele au ajuns la 172.085 de la începutul pandemiei.

Cu toate acestea, sute de mii de hinduşi s-au adunat miercuri pentru a se îmbăia în fluviul Gange, în a treia zi importantă a festivalului Kumbh Mela, care durează mai multe săptămâni.

Sanjay Gunjyal, inspectorul general al poliţiei prezent la festival, a declarat că aproximativ 650.000 de persoane au intrat în Gange miercuri dimineaţă.

"Oamenii sunt amendaţi pentru că nu respectă distanţarea socială în ghat-urile (zone de scăldat) nu foarte pline, dar este foarte greu de dat amenzi în ghat-urile principale, care sunt foarte aglomerate", a explicat el.

Potrivit unui martor ocular menţionat de Reuters, puţini dintre cei care participau la festival respectau distanţarea socială sau purtau mască.

Peste o mie de cazuri au fost raportate în Haridwar, locul desfăşurării Kumbh Mela, în ultimele două zile, potrivit datelor guvernului.

După ce raportase mai puţin de 10.000 de cazuri pe zi mai devreme în acest an, din 2 aprilie India a devenit ţara cu cele multe infecţii raportate zilnic, guvernul dând vina pe eşecul pe scară largă de a respecta restricţiile pentru situaţia actuală.

Cel mai bogat stat din India, Maharashtra, epicentrul celui de-al doilea val al pandemiei în această ţară, urmează să impună restricţii stricte începând de miercuri în încercarea de a contracara răspândirea COVID-19, în contextul în care statul a raportat circa un sfert din contaminările de pe teritoriul ţării.

În alte zone, spitalele private suprasolicitate refuză pacienţii, punând o povară tot mai grea asupra spitalelor de stat.

O sursă medicală, care a preferat să îşi păstreze anonimatul, a declarat că motivul din spatele acestui refuz este dat de penuria de oxigen din spitalele private, care le obligă să trimită pacienţii la spitalele de stat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

3 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

4 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

5 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...