Coronavirus: Numărul infectărilor zilnice din Tokyo a atins cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei

Coronavirus: Numărul infectărilor zilnice din Tokyo a atins cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei

Autorităţile din oraşul Tokyo, gazda Jocurilor Olimpice de vară, au înregistrat cel mai mare număr de infectări zilnice cu noul coronavirus de la începutul pandemiei, în contextul răspândirii rapide a variantei Delta, informează DPA.

În capitala Japoniei au fost raportate miercuri un număr de 4.166 de infectări noi în ultimele 24 de ore, cu 989 mai multe decât în aceeaşi zi a săptămânii trecute.

Tokyo şi alte prefecturi nipone se află sub incidenţa stării de urgenţă până pe 31 august, iar autorităţile din capitala Japoniei întâmpină mari dificultăţi în controlarea valului de infecţii cu SARS-CoV-2.

Pentru a preveni o iminentă penurie de paturi libere în spitale, doar pacienţii cu simptome severe şi cei aflaţi în grupele cu risc sporit de a dezvolta forme grave de COVID-19 vor avea permisiunea de a se deplasa la spitalele din zonele cu rate de incidenţă în creştere, în urma unei decizii controversate a guvernului central.

Decizia Guvernului de la Tokyo a stârnit o veritabilă furtună de critici. Există îngrijorări conform cărora pacienţii cu simptome uşoare, care în prezent trebuie să rămână în locuinţele lor, riscă să dezvolte forme grave şi vor fi apoi lăsaţi să se descurce singuri.

Omi Shigeru, principalul consilier guvernamental pe probleme de coronavirus, a spus că nu a fost consultat de Guvern înainte de luarea acestei decizii.

Varianta Delta a noului coronavirus este "un duşman extrem de puternic", a declarat guvernatoarea din Tokyo, Yuriko Koike. Ea i-a îndemnat încă o dată pe rezidenţi să rămână în casele lor în pofida sezonului concediilor de vară şi a apropierii datei la care va avea loc festivalul budist Obon.

Totuşi, Jocurile Olimpice de vară, care se desfăşoară fără spectatori, vor continua la Tokyo.

Criticii acestui eveniment sportiv se plâng însă că Jocurile Olimpice, transmise non-stop de toate posturile de televiziune, ar putea contribui la apariţia situaţiei în care cetăţenii japonezi, în special cei tineri, nu vor mai lua în serios efectele cauzate de noul coronavirus. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...