Coronavirus: Pfizer prevede revenirea la ''viaţa normală'' peste un an graţie vaccinării

Coronavirus: Pfizer prevede revenirea la ''viaţa normală'' peste un an graţie vaccinării

Consilierul delegat al companiei farmaceutice Pfizer, Albert Bourla, a prognozat că peste un an se va putea reveni la "viaţa normală" după pandemia de COVID-19 graţie vaccinurilor, însă a subliniat că va fi nevoie probabil de o vaccinare "anuală", relatează EFE.

Este ceea ce a declarat Albert Bourla, a cărui companie farmaceutică a dezvoltat împreună cu BioNTech unul dintre vaccinurile care a demonstrat cea mai mare eficacitate împotriva COVID-19.

"Într-un an cred că vom fi capabili să revenim la viaţa normală", a asigurat Albert Bourla, într-un interviu acordat duminică televiziunii ABC. El a precizat că acest lucru nu înseamnă că nu există şi alte variante, însă că vaccinurile vor permite controlarea răspândirii virusului.

Potrivit lui, este "scenariul cel mai probabil", deoarece virusul "s-a extins în toată lumea", iar din cauza noilor variante, oamenii vor trebui să se vaccineze "anual".

Vinerea trecută, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA a dat undă verde administrării celei de-a treia doze de vaccin de la Pfizer/BioNTech pentru cei cu vârsta peste 65 de ani şi categoriilor de risc.

A treia doză va fi disponibilă pentru aceste grupuri, care includ milioane de americani, în următoarele zile.

În prezent, 64,6 % din populaţia americană de peste 12 ani este vaccinată cu schema completă, deşi ritmul imunizării a încetinit în ultimele luni.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a pledat pentru ca a treia doză de Pfizer să fie administrată pentru întreaga populaţie de peste 12 ani, lucru pe care autorităţile sanitare l-au respins din lipsă de date ştiinţifice.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...