Coronavirus: Preşedintele Parlamentului spaniol, testat pozitiv, în timp ce rata de contaminare creşte în Spania

Coronavirus: Preşedintele Parlamentului spaniol, testat pozitiv, în timp ce rata de contaminare creşte în Spania

Preşedintele Parlamentului spaniol, Meritxell Batet, a fost testat luni pozitiv la COVID-19, în timp ce rata de contaminare din Spania continuă să crească, informează dpa.

Politicianul în vârstă de 48 de ani a intrat în carantină la domiciliul său din Madrid, a anunţa televiziunea RTVE, citând surse din cadrul Camerei Deputaţilor.

Potrivit acestor surse, Meritxell Batet nu va prezida nici măcar de acasă şedinţele parlamentare ce vor fi reluate marţi după mini-vacanţa de Crăciun.

În pofida ratei de vaccinare ridicate, de circa 80%, incidenţa pe şapte zile la 100.000 de locuitori este în prezent în Spania de 563, mult mai mare decât în Germania, de exemplu, unde această incidenţă este în prezent de 222.7.

Rata de incidenţă pe şapte zile din Spania înregistrase cel mai scăzut nivel, de 18, la mijlocul lui octombrie.

În timpul unei vizite întreprinse luni în insula La Palma, premierul spaniol Pedro Sanchez a atenţionat că precauţia este în continuare necesară, dar că situaţia din spitale se menţine sub control.

"În următoarele zile vom vedea un număr foarte ridicat de contaminări, însă nu şi al spitalizărilor'', a explicat Sanchez, menţionând rata ridicată de vaccinare din Spania. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin