Coronavirus: Spania şi Germania vor relua vaccinările cu AstraZeneca (oficial)

Coronavirus: Spania şi Germania vor relua vaccinările cu AstraZeneca (oficial)

Spania va relua de miercuri programul de vaccinare împotriva epidemiei de COVID-19 cu seruri AstraZeneca, după concluziile Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) care a considerat acest vaccin ''sigur şi eficace'', a anunţat joi ministrul spaniol al Sănătăţii, relatează AFP.

''Reluăm vaccinarea cu AstraZeneca săptămâna viitoare, şi anume miercuri'', a declarat Carolina Darias, în cursul unei conferinţe de presă, la patru zile după suspendarea preventivă, explicând că autorităţile ar trebui să decidă acum ''grupurile care vor primi acest vaccin''.

Germania a anunţat, de asemenea, că va relua vineri vaccinările anti-Covid cu vaccinul anglo-suedez AstraZeneca, după unda verde dată de autoritatea de reglementare europeană care a anunţat că consideră acest vaccin ''sigur şi eficient'', a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Jens Spahn.

''Scopul nostru, şi acesta este obiectivul comun al guvernului şi al celor 16 landuri, este reluarea vaccinărilor cu AstraZeneca în cursul zilei de vineri'', a declarat presei ministrul german.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat joi că vaccinul dezvoltat de AstraZeneca împotriva COVID-19 este ''sigur şi eficace'' şi ''nu este asociat'' unui risc mai ridicat de producere a unor cheaguri de sânge, notează AFP şi dpa.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 Vă era dor de o jigodie? Uite-o!

3 Așa o fi?

4 A ales bine Reghecampf! I se spune „Gură de Aur”!

5 Poza asta spune tot...