Coronavirus: Transportul public din Paris va fi rezervat la orele de vârf celor care trebuie să se deplaseze la muncă

Coronavirus: Transportul public din Paris va fi rezervat la orele de vârf celor care trebuie să se deplaseze la muncă

Doar persoanele care vor prezenta dovada că trebuie să circule vor fi lăsate să folosească transportul public din Paris la orele de vârf, după relaxarea restricţiilor pe 11 mai, a anunţat ministrul francez al transporturilor Elisabeth Borne, informează joi dpa.

Autorităţile vor căuta să asigure transport public cât de mult posibil, pentru a reduce cererea, a spus Borne.

Călătorii vor trebui să aibă asupra loc o declaraţie de la angajatorul lor, care să arate necesitatea deplasării la locul de muncă la acea oră.

Oricine altcineva va călători la acele ore pentru alte motive esenţiale va trebui de asemenea să prezinte o dovadă în acest sens.

De asemenea, vor exista amenzi de 135 de euro pentru cei care nu vor respecta restricţiile şi nu vor purta măşti, care vor fi obligatorii pentru pasagerii cu vârste de peste 11 ani, a mai spus Borne.

Premierul francez Edouard Philippe a declarat joi că Franţa va ridica gradual restricţiile începând de lunea viitoare, 11 mai, dar că unele restricţii vor rămâne în vigoare în regiunea Parisului, unde noul tip de coronavirus este încă activ.

De altfel, autorităţile franceze doresc să încurajeze cetăţenii să renunţe la maşini şi să facă naveta pe biciclete după ridicarea restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19. Iniţiativa, propusă la sfârşitul lui aprilie de Ministerul Energiei şi Transporturilor, include construirea unor piste temporare de biciclete şi o subvenţie de 20 de milioane de euro pentru costurile lucrărilor de reparaţii.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Planeta sexuală Oltenia / Elevă de 16 ani, prinsă de mamă în timp ce făcea sex cu profesorul de informatică, de 42 de ani

2 VIDEO Rareș Bogdan, reacție promptă după declarațiile cancelarului Austriei

3 Scandal sexual cu dansatoarea maneliștilor! Cristina Pucean îl dă în vileag pe Bogdan de la Ploiești!

4 VIDEO Explozie puternică urmată de incendiu la fabrica companiei austriece Kronospan Sebeș

5 Răsturnare de situație! / Un moştenitor secret al celebrei avocate Paula Iacob revendică averea uriașă de 10 milioane de euro