Coronavirus/ MAE: Încă 42 de cetăţeni români, lucrători la o fermă din regiunea germană Dingolfing-Landau, repatriaţi

Coronavirus/ MAE: Încă 42 de cetăţeni români, lucrători la o fermă din regiunea germană Dingolfing-Landau, repatriaţi

Încă 42 de cetăţeni români, lucrători la o fermă din regiunea germană Dingolfing-Landau, care deţin trei teste negative pentru infecţia cu SARS-CoV-2 şi au finalizat perioada de izolare prevăzută de legislaţia germană şi care şi-au exprimat dorinţa de a reveni în România, au fost repatriaţi în ţară, sâmbătă, costurile fiind suportate de către autorităţile germane, a precizat luni Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Aceştia au fost repatriaţi în ţară pe cale rutieră şi se adaugă celor 153 de cetăţeni români, lucrători în cadrul aceleiaşi ferme, care au revenit în ţară vineri, cu o cursă aeriană tip charter, în condiţiile în care deţineau trei teste negative pentru COVID-19 sau au finalizat perioada de izolare prevăzută de legislaţia germană.

Autorităţile bavareze au iniţiat această procedură de repatriere voluntară a cetăţenilor români care deţin trei teste negative succesive pentru infecţia cu SARS-CoV-2, precum şi a celor care iniţial au fost testaţi pozitiv şi care au încheiat perioada de izolare prevăzută de legislaţia germană.

Consulatul General al României la Munchen continuă dialogul cu autorităţile germane, cu reprezentanţii companiei angajatoare şi cu lucrătorii români din cadrul fermei şi acordă asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen: 0049 089553307 şi 0049 08998106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al Oficiului consular: 00491602087789. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”