Covasna: Prințul Charles al Marii Britanii a înnoptat la conacul său din Valea Zălanului

Covasna: Prințul Charles al Marii Britanii a înnoptat la conacul său din Valea Zălanului

Prințul Charles al Marii Britanii, care efectuează o vizită privată în țara noastră, a sosit luni seară la conacul său din localitatea covăsneană Valea Zălanului, unde a înnoptat.

Prințul de Wales a ajuns luni după-amiază la București, unde a avut o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis, iar apoi cu premierul Dacian Cioloș, discuțiile fiind axate pe protejarea patrimoniului cultural, biodiversitate, silvicultură și dezvoltarea rurală durabilă. În cursul serii prințul a sosit la conacul său din Valea Zălanului, cumpărat în anul 2008, unde obișnuiește să vină de câțiva ani la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie.

Prințul Charles va petrece cea mai mare parte a vizitei în Transilvania, în cadru privat, precizează Ambasada Marii Britanii, într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES. Potrivit acestuia, Alteța sa regală va vizita localitatea Viscri, județul Brașov, pentru inaugurarea centrului de pregătire meșteșugărească — 'The Prince of Wales's Training Centre' — cu ocazia primei aniversări a fundației sale, Fundația Prințul de Wales.

Lansată pe data de 2 iunie 2015, fundația este o organizație caritabilă care sprijină conservarea patrimoniului arhitectural, agricultura și dezvoltarea durabilă în România. AGERPRES

(A-autor: Oana Mălina Negrea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro