COVID-19: Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie din PE, pledează pentru o strategie pragmatică a UE pentru produse biocide, asigurând astfel un răspuns rapid în timpul unor crize sanitare

COVID-19: Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie din PE, pledează pentru o strategie pragmatică a UE pentru produse biocide, asigurând astfel un răspuns rapid în timpul unor crize sanitare

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) din Parlamentul European, a avut joi o întrevedere cu reprezentanți ai industriei europene producătoare de detergenți și produse de întreținere, care a jucat anul acesta un rol fundamental în lupta cu pandemia COVID-19.

”Europa trebuie să aibă o Strategie pragmatică pentru produse chimice, care sa garanteze un mediu sigur, să răspundă rapid schimbărilor care intervin în timpul unor crize, precum criza COVID-19 și să susțină noi modele de afaceri, sigure și durabile”, a transmis europarlamentarul român, venind astfel în întâmpinarea nevoilor exprimate de reprezentanții acestei industrii, care au transmis că este nevoie urgentă de autorizare mai eficientă pentru produsele biocide.

Potrivit Comisiei Europene, Regulamentul privind produsele biocide prevede ca toate produsele să fie autorizate de o autoritate competentă înainte de a fi introduse pe piață. Autoritățile pot acorda autorizația numai în cazul în care evaluările efectuate arată că utilizarea produsului este sigură pentru sănătatea umană și animală, precum și pentru mediu. De asemenea, trebuie să se dovedească faptul că produsul este eficace pentru utilizarea prevăzută.

Produsele biocide sunt autorizate printr-o abordare în două etape:

– Substanța activă (având efect biocid) trebuie să fie aprobată la nivelul Uniunii. Sunt evaluate proprietățile periculoase ale acesteia și posibilele riscuri pentru om, animale și mediu.

– Toate produsele care conțin această substanță activă trebuie apoi să fie autorizate pentru fiecare formulă specifică (lichid, pulverizare etc.), utilizare preconizată (de exemplu, controlul căpușelor sau al țânțarilor) și categorie de utilizatori (de exemplu, utilizatori profesioniști sau publicul larg).

Sursa: caleaeuropeana.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

2 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire

3 Ăsta ajunge la behaura înaintea lui Iliescu / Dezvăluiri despre dovezile DNA în mega-dosarul în care Tăriceanu e…

4 În PNL se aude brișca pe curea / Culisele jocurilor de putere din interiorul principalului partid din coaliția d…

5 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii