CTP, editorial acid despre ministrul Eduard Novak: „I-aş mai pune o singură întrebare...“

CTP, editorial acid despre ministrul Eduard Novak: „I-aş mai pune o singură întrebare...“

Eduard Novak (46 de ani) a fost un sportiv paralimpic formidabil, care şi-a făcut datoria pentru România, cucerind singura medalie de aur din istoria ţării la Jocurile Paralimpice. În dreptul României mai apar trei medalii de argint – cucerite toate de Eduard Novak – plus două medalii de de bronz, câştigate de Alex Bologa.

Pe cât de bun a fost Eduard Novak, ca sportiv paralimpic, pe atât de mult a gafat, din păcate, ca ministru al Sporturilor din partea UDMR. Inclusiv acum, la revenirea lotului de canotaj în ţară, după nişte Europene reuşite, cu opt medalii câştigate, Novak a „reuşit“ să creeze o situaţie neplăcută prin absenţa sa de la aerport. Apoi, a şi pus gaz pe foc prin declaraţiile sale despre absenţa sa, după cum Adevărul a scris aici.

Ce a scris Cristian Tudor Popescu?

*Nu i-a trimis Federaţia de Canotaj o invitaţie? Aşa, şi? Ce se petrecea pe aeroport era un party privat, exclusivist, unde nu se intră altfel? Dacă îi urmăreşti „cu emoţie, mândrie şi interes” pe canotori, şi ai vrea să-i vezi, ce te opreşte să te informezi ca orice suporter (sau nu ca orice suporter, că ai consilieri) când se întorc, şi să vii fără să te cheme nimeni?

*Există un singur răspuns: aroganţa (nu vreau să-l iau în considerare pe al doilea, mai grav, care ar ţine de refuzul demnitarului român Novak de a rosti măcar prima strofă din imnul care s-a intonat de 5 ori – or fi fost prea multe? – la München, când România a câştigat aurul). Ministrul Novak îmi aminteşte, astfel, de gestul preşedintelui Iohannis de a-şi arunca pardesiul pe capota maşinii oficiale pentru că nu i-l lua niciun servitor din mână.

*I-aş mai pune o singură întrebare dlui Novak: a primit vreo invitaţie din partea vreunei federaţii a sportului românesc sau din partea sportivilor români să fie ministrul Sportului?

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren