Cum crede un teolog ar trebui să fie predată religia: manualele să fie cool, dar nu în sensul unei «hipsterizări», adică să-l vezi pe Iisus pe trotinetă electrică

Cum crede un teolog ar trebui să fie predată religia: manualele să fie cool, dar nu în sensul unei «hipsterizări», adică să-l vezi pe Iisus pe trotinetă electrică

Teologul Teodor Baconschi este de părere că manualele de religie ar trebui concepute într-o manieră mult mai atractivă pentru copii.

Iisus Hristos FOTO Profimedia

Teodor Baconschi a explicat în emisiunea Insider politic că generația de copii din prezent este bombardată informaţional la vârsta când n-au încă discernământ. „Ora de religie în şcoală. E un subiect pentru care aş fi favorabil, dacă ar fi făcut într-o manieră mai puţin Ion Creangă, aşa.

Totuşi, copiii din generaţiile actuale sunt bombardaţi informaţional la vârsta când n-au încă discernământ, n-au criterii de selecţie şi ierarhizarea informaţiilor pe care le primesc, nici de evaluare critică a lor, nici de respingere a falsului, dar prin familie, prin prieteni, prin şcoală încep oricum să-şi formeze discernământul. Prin urmare sunt critici.

Copiii noştri se maturizează mai repede, prin urmare şi manualele de religie ar trebui să fie nu cool în sensul unei ”hipsterizări” a lor, adică să-l vezi pe Iisus pe trotinetă electrică“, a explicat Teodor Baconschi în emisiunea Insider politic.

Teologul este de părere că, fără cultură biblică, copiii care intră într-un muzeu de artă europeană riscă să nu înţeleagă nimic.

„De fapt, când descoperi faptul religios din perspectiva antropologică, această perenitate a lui ”homo religiosus”, îţi dai seama că e o cheie formidabilă pentru a înţelege simbolismul, imaginarul, resorturile adânci ale fiecărei culturi şi civilizaţii. Nu poţi să-i lipseşti pe copii de acest orizont, să intre într-un muzeu de artă europeană şi să nu înţeleagă nimic. Dacă nu ai cultură biblică, evident nu înţelegi 80% din ce se află pe pereţi”, a susţinut Teodor Baconschi, fost ambasador al României la Vatican.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria