Cum să pregătești ouăle de Paște cu vopsea naturală, preparată chiar la tine acasă

Cum să pregătești ouăle de Paște cu vopsea naturală, preparată chiar la tine acasă

Mai este foarte puțin timp până la Paște așa că pregătirile pentru sărbătorile pascale sunt deja aproape gata în cele mai multe gospodării. De pe masa de Paște nu trebuie să lipsească tradiționalele ouă vopsite în diferite culori, predominant roșu. Te-ai gândit însă că poți pregăti o vopsea 100% naturală chiar la tine acasă?

FOTO EPA EFE

Pentru prepararea unei vopsele naturale cu care să oferi ouălelor de Paște diferite culori frumoase, nu este nevoie să depui prea mult efort. Cel mai important ingredient este ceapa roșie, însă poți folosi și alte alimente care te vor ajuta să obții culorile dorite.

Cum obții în mod natural culoarea roșie

Pentru a obține culoarea roșie ai nevoie de câteva cepe roșii, de recomandat aproximativ o jumătate de kilogram. Trebuie să le desfaci foile și să le pui în aproximativ 300 ml de apă.

Fierbe ceapa roșie în apă până când aceasta se colorează destul de puternic. Adaugă trei linguri de oțet după care introdu și ouăle. Acestea nu se fierb înainte deoarece le vei lăsa în apa colorată timp de 8-10 minute, în funcție de cât de tari vrei să fie.

Cum obții culoarea portocaliu

Pentru a obține o altă culoare decât cea roșie, înlocuiește ceapa roșie cu ceapa galbenă și repetă procedeul de mai sus. Poți lăsa apa să scadă mai mult până obții o culoare intensă, potrivit acasa.ro .

Cum obții culoarea galben

Culoara galbenă poate fi obținută cu ajutorul unui amestec ce conține 120 ml de apă fierbinte, două linguri de oțet și trei linguri de turmeric. Fierbe oăulele înainte și după lasă-le în amestecul obținut (fără ca acesta să fie pe foc) pentru aproximativ 60 de minute. Poți prelungi durata în funcție de intensitatea nuanței pe care ți-o dorești.

Cum obții culoarea verde

Culoarea verde se obține prin fierberea spanacului în apă clocotită. Se adaugă lingură de sare și una de oțet. După ce ouălele au fost fierte în prealabil, acestea se lasă în amestestecul obținut timp de câteva ore.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?