CUTREMUR/Au IEȘIT din România 35 de MILIARDE? Citiți aceste DATE și CIFRE!

CUTREMUR/Au IEȘIT din România 35 de MILIARDE? Citiți aceste DATE și CIFRE!

Risc Seismic

Nu mai intrăm în detalii inutile. Ministrul agriculturii, Achim Irimescu, a dat un interviu ciudat în Ziarul Financiar. Din care au apărut, treptat, ca într-un joc de puzzle, mai multe fragmente. Toate spectaculoase. Într-un fragment Irimescu spune că în ultimii 5 ani ai „Regimului Băsescu” au fost scoase din țară, cu camioanele, 35 miliarde de euro! Băsescu n-a negat total, deși a început prin a se îndoi și a-l face nebun pe Irimescu. S-a delimitat însă total de o asemenea informație având grijă să insinueze că este o aberație, o grozăvie, o născocire, că el nu știe nimic despre niciun leu. Dar ia să vedem niște contracte, date și cifre derulate în ultimii doi ani sub ochii noștri. O mai fi nebun Irimescu? Sau, poate, doar a exagerat puțin... Poate că nu sunt chiar 35 de miliarde de euro, ci „doar” vreo 20-25... Vi se pare puțin?

1. În declarația de avere a deputatului Sebastian Ghiță din 2012, an în care avea vârsta de 32 de ani, a apărut faptul că i-a dat împrumut unui anume Alexandru Iacobescu, ulterior șeful RTV, suma de 90 milioane de euro! Asta era bașca pe lângă sumele declarate prin bănci în Elveția și alte bunuri de valori cel puțin similare! Și Ghiță încă nu se conectase cu tentaculele la mașinăria de furat Ponta-Ghiță! Domnule Băsescu, poate vă împrospătăm un pic memoria cu știrea asta! Firmele lui Sebastian Ghită au câștigat de la Agentia pentru Protectia Mediului un contract IT de 20 de milioane de euro prin procedură de licitatie restrânsă accelerată, declanșată în 2009, exact atunci când Elena Udrea era ministru interimar la Mediu. Beneficiarul celor 20 de milioane de euro este un consorțiu format din companiile Asesoft International, TeamNet International si Star Storage. Primele două erau controlate în anul 2009 direct de Sebastian Ghița, actual deputat PSD de Prahova. Așa se explică tot mai desele dvs apariții la RTV? S-a deschis „creditul”?

2. Știe cineva care este valoarea reală a contractelor generice anuale ale Siveco cu instituțiile statului român? Siveco rulează cifre de afaceri de peste 2 miliarde de euro! Câți dintre acești bani puteau pleca spre Elveția? Cel puțin 30 la sută anual! Încă o sumă frumușică adăugată la total!

3. Buzăianu și Dan Ioan Popescu și-au gravat numele pe vitrina celui mai scump magazin de lux din lume! Trecem și la ei măcar 2 miliarde în total în cinci ani?

4. Mai punem câte un miliard pe an din Portul Constanța. Deși e cam puțin!

5. Cică la Blejnar și Marta ar trebui puse 4 miliarde. Dar noi suntem decenți și punem, în total, doar două. Nu mai puțin, că la mai puțin de două miliarde nu se omoară interpușii. Sunt trimiși la păstrare, ca soții Nemeș. Iar Nemeșii au fost doar niște agarici în „Rețeaua Blejnar”! Ia să vedem ce au găsit băieții de la FBI doar la vizuina unde se aciuaseră: 

Bunuri confiscate de la soţii Nemeş

-513 monede din aur

- 89,000 de dolari retraşi din diverse conturi bancare

-7 autoturisme de lux

-21 de cutii cu monede din argint

-haine de copii semnate de designeri celebri

- 31 de geci din piele o blană de nurcă şi o haină din piele de şarpe

- 43 de perechi de pantofi, plus o pereche de cizme de cowboy din piele de crocodil

-26 de poşete de lux

- 115 ceasuri şi bijuterii

- 12 arme de foc

- 6 televizoare şi 10 iPaduri

- statuete cu Mickey şi Minnie Mouse din cristal Swarovski

Diana şi Radu Nemeş au fugit din România în 2012, când au aflat că DNA-ul îi va pune sub acuzare. Tot atunci a dispărut în mod misterios şi Codruţ Marta. Cei doi au ales să se ascundă în localitatea Yelm din statul Washington. Nu s-au putut abţine nici în SUA, aşa că au mai dat un tun de 3 milioane de euro. FBI le-a întocmit dosar penal pentru evaziune fiscală cu vin. Statele Unite au confiscat astfel doar o mică parte a averii pe care soţii Nemeş au acumulat-o prin sistemul de evaziune fiscală. Procurorii americani susţin căbanii au fost spălaţi în România şi în Dubai.

"Diana Nemeş a transferat fonduri din Dubai unor brokeri specializaţi în tranzacţii cu metale preţioase, pentru a cumpăra cantităţi semnificative de aur. Ea a deschis numeroase conturi bancare, în numele societăţilor pe care le-a creat, pentru a deţine titlul de proprietate asupra activelor şi a ascunde controlul soţului asupra lor", se arată în referatul procurorilor americani.

Daţi în urmărire internaţională prin Interpol de România şi cu FBI pe urmele lor, soţii Nemeş şi-au construit un adevărat buncăr pe proprietatea de 23 de hectare. Cu o uşă de oţel care putea fi închisă din interior, buncărul ar fi putut găzdui confortabil familia luni de zile, dacă nu chiar ani, având în vedere depozitele de hrană găsite la percheziţii", se arată în referatul procurorilor americani.

În aprilie 2014, Diana şi Radu Nemeş au fost găsiţi de ofiţerii FBI. Probele strânse în SUA arată că cei doi ar fi investit banii proveniţi din afaceri ilegale cu produse petroliere în achiziţionarea a patru proprietăţi în statul Washington.

Un agent federal a dezvăluit că familia Nemeş călătorea în Statele Unite cu avionul la clasa business şi stătea la hoteluri de lux. Cuplul ar fi cheltuit în doar un an peste 235.000 de dolari în magazine de lux şi a retras din conturi numerar în valoare de sute de mii de dolari.

6. Mai punem și de la ANRP un miliard, ce spuneți?

7. Mai adăugăm și două miliarde în fiecare an din cei cinci din afacerile Farma?

8. Mai adăugăm și Dragonul Roșu?

Ne oprim, din scârbă, aici. Ce zici, nea Băse? Tot nebun e Irimescu? Că, deh, de mafia importatorilor libanezi și iranieni nici n-am pomenit! Credeți că afirmațiile lui Irimescu despre carnea și sălămeturile expirate sunt întâmplătoare? Cum e să aduci de afară marfă pentru care nu plătești ci ești plătit să o iei, culmea, și să o vinzi la Românica la un preț de chilipir?









Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...