Dâmboviţa: DSP anunţă focar de COVID-19 la o firmă din Tărtăşeşti; sunt infectaţi 5 srilankezi

Dâmboviţa: DSP anunţă focar de COVID-19 la o firmă din Tărtăşeşti; sunt infectaţi 5 srilankezi

DSP Dâmboviţa anunţă luni, într-un comunicat de presă, că la o societate comercială din Tărtăşeşti este în evoluţie un focar de coronavirus, fiind vorba de cinci cazuri la cetăţeni veniţi din Sri Lanka.

"Începând cu data de 28 aprilie 2020, la o societate comercială cu sediul în localitatea Tărtăşeşti, este în evoluţie un focar de colectivitate cu cinci cazuri confirmate până la acest moment, toţi cetăţeni din Sri Lanka. Aceste 5 cazuri au generat un număr de 27 de persoane aflate în contact direct, care au fost introduse în autoizolare la domiciliu împreună cu membrii familiilor lor", precizează DSP Dâmboviţa.

Firma respectivă a fost amendată de DSP cu 20.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situaţii epidemiologice deosebite, astfel încât să prevină îmbolnăvirea lucrătorilor.

"DSP Dâmboviţa a dispus următoarele măsuri: dezinfecţia terminală în toate spaţiile utilizate frecventate de persoanele confirmate; realizarea triajului epidemiologic zilnic pentru întreg personalul societăţii; monitorizarea zilnică a stării de sănătate a salariaţilor; internarea de urgenţă a persoanelor care prezintă simptome specifice COVID-19; dotarea tuturor salariaţilor cu echipament de protecţie; asigurarea de cantităţi suficiente de produse biocide pentru dezinfecţia mâinilor, a suprafeţelor şi utilizarea lor cu respectarea recomandărilor producătorului", se mai arată în comunicatul de presă.

De asemenea, DSP Dâmboviţa anunţă că de la debutul pandemiei, la nivel de judeţ au fost efectuate 1.019 testări, din care 112 cazuri au fost confirmate cu virusul COVID-19. Dintre acestea, 32 de persoane au fost vindecate şi externate, 73 sunt sub strictă supraveghere medicală, iar şapte persoane au decedat, ultimul deces înregistrându-se luni. Este vorba despre o persoană de sex feminin, în vârstă de 90 de ani, rezidentă a Centrului pentru Îngrijirea Persoanelor Vârstnice Răcari şi care prezenta multiple comorbidităţi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Milionarul Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională pentru că este de negăsit după condamnarea definitiv…