Dan Negru, revoltat de risipa banului public în sport: A fost imediat pus la punct

Dan Negru, revoltat de risipa banului public în sport: A fost imediat pus la punct

Adevărul a scris, astăzi, despre „rețeta eșecului“ pe care România a pus monopol. Pentru că nicăieri în Occident nu vezi risipa banului public pe sport, așa cum se întâmplă la noi. Și apar tot mai mulți oameni care critică, în mod deschis, această anomalie. Probabil, de aceea, a căzut și modificarea Legii Sportului, care ar fi contribuit la dezvoltarea acestei situații ridicole.

Dan Negru

Într-o postare acidă pe Facebook, Dan Negru a condamnat ce se întâmplă în România. Imediat însă, a fost contrat de Orlando Nicoară, șeful firmei eAD, care deține drepturile TV pentru Superliga româneacă.

Ce a scris Dan Negru?

M-am hotărât! Nu mai vreau să fiu prost! Nu mai vreau să finanțez din taxele mele sportul de performanță. Să-l ia privații! Banii mei să se ducă spre infrastructura sportivă sau spre sportul școlar unde sunt și copiii mei.

Fotbalul e ca educația, pe bani de la buget. Echipe din toate ligile de fotbal sunt finanțate din bugete locale sau centrale deși nu dau nicio performanță. Educația exportă creiere in fiecare an. Fotbalul românesc nu mai exportă nimic.

80% dintre olimpicii români pleacă pentru că sunt doriți in alte țări. 100% dintre fotbaliștii români nu pleacă pentru că nu-i vrea nimeni.

M-am uitat zilele astea la derby-uri. Fotbalul românesc nu mai e în stare să umple stadioane nici măcar la meciuri cu miză! Dar eu, prostul, finanțez prin fotbal orgolii, primari, găști! Dar când un prost spune ca e prost, e semn bun! Înseamnă ca se deșteaptă! N-oi fi singurul!

Vreo 20 mii s-a anunțat ca au fost la ultimele derby-uri de pe Arena Națională. Stadionul are 55.000. La jumate. Și asta la derby-uri. Nici lumina de pe stadion nu apucă să o plătească.

Când nu sunt derby-uri, stadioanele sunt pline cu familie fotbaliștilor. Televizările sunt praf și ele. În afara unor derby-uri, cele mai multe meciuri din Liga 1 au audiența sub Disney sau sub Nickelodeon. Flămânzi și goi jucam fotbal și noi.

Cum a răspuns Orlando Nicoară?

Probabil te-ai uitat la meciurile cu miza din Bulgaria sau ai ajuns la vârsta la care ai nevoie de ochelari dacă nu ai văzut stadioanele pline.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?