Decizia numiri lui Daniel Diaconescu la șefia ANAF a fost publicată în MO

Daniel Diaconescu a fost numit joi în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, urmând să exercite atribuțiile președintelui ANAF până la numirea unui nou șef, în condițiile legii. Potrivit unei decizii a premierului Dacian Cioloș publicate în MO, Daniel Diaconescu a fost numit vicepreședinte al ANAF și va coordona Direcția generală antifraudă fiscală. Totodată, acesta va exercita atribuțiile președintelui ANAF până la numirea unui nou șef.

Numirea acestuia a venit în urma eliberării din funcție a președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Gelu Diaconu, și a vicepreședintelui ANAF, Mihai Gogancea-Vătășoiu, urmăriți penal în dosarul în care sunt anchetați deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Și deciziile în cazul acestora au fost publicate joi în Monitorul Oficial.

Daniel Diaconescu are în spate o experiență de 10 ani în domeniul administrării fiscale și a protecției intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Până în acest moment a ocupat funcția de director general al Direcției Generale de Informații Fiscale în cadrul ANAF. Sub coordonarea sa și în cadrul proiectului de modernizare a ANAF derulat împreună cu Banca Mondială, acesta a contribuit la implementarea unor proiecte de creștere a conformării voluntare prin mijloace moderne de administrare. A fost manager al proiectului pilot de reducere a muncii nedeclarate și subdeclarate derulat în 2014 și extins la nivel național din 2015.

În perioada 2005-2009, Daniel Diaconescu a condus Direcția Analiză Date din cadrul Departamentului de Luptă Antifraudă. A fost implicat în proiecte de identificare, prevenire și combatere a fraudării asistenței financiare europene în România. În intervalul indicat, Departamentul de Luptă Antifraudă a înregistrat rezultate notabile, recunoscute de Oficiul European pentru Lupta Antifraudă.

Este absolvent al Colegiului Național de Apărare și al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), având un titlu de master în administrație publică europeană.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus, miercuri, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de mai mulți suspecți, printre care președintele și vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ștefan Diaconu și Mihai Gogancea-Vătășoiu, în dosarul în care sunt anchetați deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

5 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă