Declarații ATOMICE în dosarul lui Dragnea, azi, la Înalta Curte! Ultimul termen, pe 5 septembrie

Declarații ATOMICE în dosarul lui Dragnea, azi, la Înalta Curte! Ultimul termen, pe 5 septembrie

Declarații atomice în dosarul lui Dragnea, azi, la Înalta Curte! Un fost șef de la DGASPC Teleorman recunoaște că a falsificat acte 'de frică' să nu fie dat afară! Constantin Balaban, fost șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din Alexandria, inculpat în dosarul în care este judecat și Liviu Dragnea, a declarat marți că nu a luat nicio măsură în cazul celor două angajate care lucrau de fapt la PSD Teleorman și chiar a semnat în fals acte "de frică" să nu fie dat afară.

Judecatorii Curtii Supreme au decis marti ca urmatorul termen in procesul de coruptie al lui Liviu Dragnea sa fie pe 5 septembrie, cand va fi audiata Rodica Milos, iar fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, trebuie sa isi precizeze pozitia procesuala, anunta Agerpres.

Liviu Dragnea nu a fost prezent la termenul de astazi.

Constantin Balaban, fost șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din municipiul Alexandria, din cadrul DGASPC Teleorman, este acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

În sala de judecată, Balaban a declarat că a fost de acord să întocmească, la cererea directorului DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, fișe de prezență și rapoarte de activitate pentru Adriana Botorogeanu, deși știa că aceasta din urmă nu lucra efectiv în instituție, ci la PSD Teleorman. În context, el a spus că înainte de anul 2013 a fost președintele Organizației de Tineret a PSD Alexandria.

"Mi-a fost frică că o să îmi pierd serviciul, de aceea am semnat acele acte. Adică să nu fiu dat afară de directoarea Floarea Alesu. Aceasta mi-a spus că nu este treaba mea să mă interesez de situația Adrianei Botorogeanu. Nu contest întocmirea înscrisurilor. Ca orice om, mi-a fost frică că o să îmi pierd serviciul (...). Mulți colegi din cadrul DGASPC Teleorman erau agitați pentru că li se cerea să întocmească diverse documente. Știam că Botorogeanu făcea parte din PSD, pentru că și eu făceam parte din partid. Nu știu dacă ea era susținută de cineva. Au fost persoane în Direcție care și-au arătat nemulțumirea că Botorogeanu nu venea la serviciu, dar aceste nemulțumiri au apărut după ce ea și-a dat demisia în aprilie 2014", a precizat Constantin Balaban, care a subliniat că a fost schimbat din funcție după ce a dat declarație la DNA în acest dosar.

Tot la acest termen, a fost audiată Valentina Marica, la data faptelor șef al Complexului de recuperare și coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei, ce avea în componență și Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți.

Aceasta este acuzată că a întocmit fișele de prezență și a semnat rapoartele de evaluare a performanțelor în cazul celor două angajate care lucrau la PSD Teleorman, Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica.

Valentina Marica susține că, în anul 2009, a constatat că cele două nu veneau la serviciu, după ce șefii instituției i-au cerut fișele de prezență și rapoartele de activitate ale tuturor angajaților.

"Am acceptat să întocmesc acele documente, deoarece așa funcționa atunci Protecția Copilului", a recunoscut Valentina Marica.

Ea a precizat că, în anul 2009, a fost sancționată de către conducerea Direcției, deoarece era "ca un ghimpe" în instituție, însă a făcut contestație în instanță și a avut câștig de cauză. Ulterior, Floarea Alesu i-a cerut să demisioneze, ceea ce a și făcut.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 5 septembrie, când va fi audiată Rodica Miloș, iar fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, trebuie să își precizeze poziția procesuală.

Ca și la termenele precedente, Liviu Dragnea a fost așteptat la instanță de mai mulți protestatari, însă liderul PSD nu a venit la proces.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

În același dosar a fost trimisă în judecată și fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimiși în judecată mai mulți angajați de la DGASPC Teleorman.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menținerea în funcție și plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deși știa că acestea lucrau de fapt în cadrul organizației PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcția de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, și Anisa Niculina Stoica, încadrată, din anul 2006, în funcția de referent.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu și nici nu au prestat vreuna dintre activitățile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfășurându-și de fapt activitatea la sediul organizației județene PSD Teleorman.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă nu face față, poate să vină cu un coleg” / Săpunaru, umilit puțin de o fană a Rapidului...

2 Bianca Censori a făcut din nou furori în Italia...

3 Așa o fi? /

4 VIDEO „N-ai față pentru mașina aia”, „De unde ai avut banii?”

5 De citit...