Deputatul de Cluj Adrian Dohotaru: Îmi dau demisia din USR

Deputatul de Cluj Adrian Dohotaru: Îmi dau demisia din USR

Deputatul de Cluj Adrian Dohotaru a anunțat, marți, printr-o postare pe rețelele de socializare, că demisionează din USR și că va construi "o mișcare coerentă" de stânga.

 "Îmi dau demisia din USR. Cum sunt un om al dialogului, voi colabora pe proiecte punctuale cu USR și cu celelalte partide. Plec din USR în speranța și cu dorința de a construi o mișcare coerentă de stânga, care să plece de la premisa că lumea în general, România în particular, trec printr-un larg deficit de democrație, mai ales în sfera economică. Avem nevoie de o guvernanță participativă, de mai multă democrație, de o gândire din perspectiva celor dezavantajați social și economic, adică marea majoritate a cetățenilor, în loc de apelul actual, inclusiv în USR, la meritocrație. Apelul meu e simplu: democrație sau barbarie! Și îi invit să mi se alăture pe cei care cred în aceste idei", a arătat Adrian Dohotaru în postarea sa.

USR trece prin momente dificile, cu alegeri contestate și un proaspăt președinte boicotat de filiala București, de unii...

Posted by Adrian Dohotaru on  Monday, October 30, 2017

Potrivit acestuia, USR trece prin momente dificile și sunt mai mulți colegi de-ai săi care nu își mai găsesc locul în Uniune.

"USR trece prin momente dificile, cu alegeri contestate și un proaspăt președinte boicotat de filiala București, de unii parlamentari și alți delegați. Președintele anterior, fondatorul partidului și-a dat demisia, iar disputele interne se țin lanț. Când am intrat în USR, partidul își propunea să fie o formațiune de centru, în interiorul căreia co-existau mai multe orientări ideologice: liberali, conservatori, ecologiști, oameni de stânga. Ceea ce ne unea era încercarea de reînnoire a clasei politice. Din păcate, confruntarea care s-a dat nu a fost una între viziuni doctrinare concurente, ci o luptă de putere și de orgolii. Cu toate astea, deznodământul acestei confruntări e următorul: azi USR este un partid al cărui președinte renunță la federalismul ideologic care ne adusese împreună și proclamă pe față orientarea de dreapta a partidului. În acest context, cred că toți cei ca mine, care nu sunt de dreapta, nu își mai găsesc locul în USR", a explicat deputatul clujean.

Dohotaru a mai spus că își dorește o platformă care să concureze PSD și celelalte partide.

"Îmi doresc o platformă civico-politică în stare să concureze PSD, dar și celelalte partide, dinspre (centru)stânga, cu oameni de stânga, proaspăt implicați partinic. Realitatea în România e de stânga. Ne confruntăm cu inegalități flagrante, avem aproape jumătate din populație care trăiește în sărăcie și excluziune socială, aproape o treime din angajați pe salariu minim, investițiile în sănătate și educație sunt cele mai mici din UE", a menționat deputatul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...