Deputatul Liliana Mincă a părăsit UNPR și s-a înscris în PSD

Deputatul Liliana Mincă a părăsit UNPR și s-a înscris în PSD

Deputatul Liliana Mincă a demisionat, miercuri din Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), urmând să se înscrie în Partidul Social Democrat (PSD). Mincă a declarat, pentru AGERPRES, că decizia a fost luată în semn de nemulțumire față de votul "împotrivă" pe care colegii săi din UNPR l-au dat proiectului de lege privind majorarea alocației de stat pentru copii, pe care l-a inițiat.

Liliana Mincă a propus ca alocația pentru copii să fie majorată la 700 de lei, însă proiectul a fost respins în Camera Deputaților. Din acest motiv, ea a solicitat Biroului Permanent al Camerei Deputaților să îi aprobe să activeze în grupul PSD.

"Astăzi colegii din UNPR m-au dezamăgit. Astăzi am fost pusă în fața faptului împlinit, când un proiect legislativ care era extrem de important pentru cei peste 3,5 milioane de copii din România a fost respins în plenul Camerei Deputaților. Este revoltător și eu nu pot fi indiferentă la ceea ce se întâmplă în Parlament", a declarat Mincă.

Parlamentarul de Botoșani susține că în perioada imediat următoare urmează să se înscrie în organizația județeană a PSD.

Liliana Mincă a fost ales deputat în Colegiul 3 Săveni din județul Botoșani din partea PP-DD. În noiembrie 2014, a părăsit partidul care a susținut-o, devenind ulterior membru fondator al Partidului Național Democrat. În 2015, Mincă devine membru al UNPR și președinte al organizației din Botoșani a acestei formațiuni politice.

Deputații Ștefan Dalca, Adrian Diaconu, Liviu Codîrlă, Tudor Ciuhodaru, Liliana Mincă și Ion Pârgaru au anunțat miercuri că vor activa în grupul parlamentar PSD.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...