Destrămarea spațiului Schengen va provoca aglomerații pe aeroporturi și costuri de milioane de euro pentru reconfigurarea terminalelor

Destrămarea spațiului Schengen va provoca aglomerații pe aeroporturi și costuri de milioane de euro pentru reconfigurarea terminalelor

O destrămare a spațiului european de liberă circulație ar crea aglomerații majore pe aeroporturi și ar necesita cheltuieli de milioane de euro pentru reconfigurarea terminalelor, separate în prezent pentru zona Schengen și zonele non-Schengen, a indicat miercuri ACI Europe, asociația aeroporturilor europene, transmite Reuters.

În spațiul Schengen există în jur de 443 de aeroporturi, prin care tranzitează anual circa 1,2 miliarde de pasageri, potrivit ACI Europe, din care fac parte Aena, Aeroports de Paris și Fraport.

'Impactul imediat ar fi niveluri fără precedent de aglomerație și perturbări de trafic, cu potențiale efecte de extindere în întreaga rețea de aeroporturi europene', a declarat Olivier Jankovec, directorul ACI Europe, într-un comunicat.

Un alt efect ar fi prelungirea duratei călătoriilor, întrucât aeroporturile nu vor mai putea garanta păstrarea intervalelor dintre escale, în prezent cele mai scurte fiind de 45 de minute.

În comunicatul emis miercuri, ACI Europe face apel la menținerea spațiului Schengen și salută eforturile Comisiei Europene de a întări frontierele externe ale Uniunii, dar atrage atenția că guvernele vor trebui să asigure o prezență suplimentară a polițiștilor de frontieră pe aeroporturi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție