Destrămarea spațiului Schengen va provoca aglomerații pe aeroporturi și costuri de milioane de euro pentru reconfigurarea terminalelor

O destrămare a spațiului european de liberă circulație ar crea aglomerații majore pe aeroporturi și ar necesita cheltuieli de milioane de euro pentru reconfigurarea terminalelor, separate în prezent pentru zona Schengen și zonele non-Schengen, a indicat miercuri ACI Europe, asociația aeroporturilor europene, transmite Reuters.

În spațiul Schengen există în jur de 443 de aeroporturi, prin care tranzitează anual circa 1,2 miliarde de pasageri, potrivit ACI Europe, din care fac parte Aena, Aeroports de Paris și Fraport.

'Impactul imediat ar fi niveluri fără precedent de aglomerație și perturbări de trafic, cu potențiale efecte de extindere în întreaga rețea de aeroporturi europene', a declarat Olivier Jankovec, directorul ACI Europe, într-un comunicat.

Un alt efect ar fi prelungirea duratei călătoriilor, întrucât aeroporturile nu vor mai putea garanta păstrarea intervalelor dintre escale, în prezent cele mai scurte fiind de 45 de minute.

În comunicatul emis miercuri, ACI Europe face apel la menținerea spațiului Schengen și salută eforturile Comisiei Europene de a întări frontierele externe ale Uniunii, dar atrage atenția că guvernele vor trebui să asigure o prezență suplimentară a polițiștilor de frontieră pe aeroporturi.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume