DEZVĂLUIRI/Nicolae Păun, la DNA: Banii alocaţi de Guvern pentru romi, folosiţi în campania electorală a lui Mădălin Voicu şi a lui Victor Ponta

DEZVĂLUIRI/Nicolae Păun, la DNA: Banii alocaţi de Guvern pentru romi, folosiţi în campania electorală a lui Mădălin Voicu şi a lui Victor Ponta

Deputatul Nicolae Păun (Partida Romilor), arestat pentru deturnare de fonduri şi spălare de bani prin derularea a două proiecte cu finanţare europeană, a depus un memoriu la DNA în care arată că banii alocaţi i-a distribuit în judeţele unde au candidat fostul premier Victor Ponta (PSD) şi deputatul Mădălin Voicu (PSD).

Instanţa supremă a admis cererea procurorilor DNA şi a dispus, pe 27 februarie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Nicolae Păun, în dosarul în care este acuzat de deturnare de fonduri şi spălare de bani prin derularea a două proiecte cu finanţare europeană de către asociaţia Partida Romilor.

Nicu Păun a contestat arestarea preventivă, şi are termen astăzi la Curtea Supremă. Ce a declarat deputatul „Partidei Romilor” Surse judiciare au explicat pentru “Adevărul” că Nicolae Păun a explicat în faţa procurorilor DNA că în anul 2012, Mădălin Voicu şi-ar fi făcut campanie electorală cu banii daţi de Guvernul României pentru acţiunile socio-economico-culturale destinate romilor, folosindu-i în scopul de a deveni deputat de Constanţa, ceea ce s-a şi întâmplat.

Nicolae Păun a mai depus un memoriu la DNA, susţin sursele citate, în care a arătat că banii alocaţi Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa de către Guvern pentru activităţi socio-culturale destinate comunităţii de romi i-a distribuit în mod special în două judeţe (Constanţa şi Gorj) unde au fost organizate acţiuni ce au avut drept scop câştigarea încrederii electoratului pentru ca Victor Ponta şi Mădălin Voicu să câştige alegerile parlamentare din anul 2012.

Victor Ponta a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.20 Gorj, colegiul uninominal nr.6. Mădălin Voicu a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.14 Constanţa, colegiul uninominal nr.10.

Cazul lui Mădălin Voicu

În acest caz, DNA a cerut încuviinţare pentru reţinerea şi arestarea deputaţilor Nicolae Păun şi Mădălin Voicu. Camera Deputaţilor a aprobat cererea DNA doar pentru Nicolae Păun.

Întrebat, la intrarea în Arestul Poliţiei Capitalei, unde a venit pe 27 februarie, după decizia instanţei supreme, dacă se aşteaptă să îi fie prelungit arestul preventiv, Nicolae Păun a spus că se aşteaptă la orice, mai ales că toţi ceilalţi inculpaţi din dosarul său sunt liberi, iar el răspunde pentru toţi.

"Mă aştept la orice. Eu vreau doar atâta să transmit familiei mele, să aibă putere şi eu să am puterea să trec peste această mare problemă. Sigur, eu, ţiganul din Ferentari, trebuie să merg la arestul preventiv şi să stau în continuare. Domnul Mădălin Voicu, care e din familie de Cantacuzini, trebuie să stea acasă. Nu a sărit toată opinia publică şi toată lumea? Doamna manager financiar, care a răspuns de banii organizaţiei (Partida Romilor, n.r.) 20 de ani, inclusiv a răspuns de banii din proiecte, are control judiciar, Alţii nu au nicio măsură. Iar eu le trag pe toate. De ce? Că am fost Gică prostu’ şi am semnat nişte acte care mi s-au adus la semnat. Pentru asta răspund, în rest nimic”, a spus Păun.

Întrebat de ce crede că Mădălin Voicu nu a fost arestat, Nicolae Păun a spus că Voicu este apreciat, este iubit de populaţie şi de Parlament.

Romii l-au asigurat de 80% din voturi

Câteva sute de romi s-au întâlnit în decembrie 2012, la Târgu-Jiu cu primul ministru Victor Ponta, preşedintele comisiei juridice din senat, Toni Greblă, deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, preşedintele consiliului judeţean Gorj, Ion Călinoiu şi cu preşedintele PSD Gorj Florin Cârciumaru. Întâlnirea a fost organizată de Partida Romilor Gorj condusă de Nelu Pavel şi de Uniunea Romilor Creştini din România, preşedinte Ion Mihai. Cei doi lideri ai romilor au ţinut să asigure conducerea Uniunii Social Liberale că toţi romii din judeţ vor vota duminică, pe 9 decembrie, candidaţii acestei formaţiuni, în frunte cu premierul Victor Ponta. Aşa prezenta un eveniment electoral ziarul local Impact in Gorj, în articolul “Premierul Victor Ponta şi senatorul Toni Greblă, la întâlnire cu romii din judeţ”. 

“Acesta a fost primit cu mult entuziasm de romi, Victor Ponta fiind votat de membrii etniei rome din Târgu-Jiu ca deputat şi în ultimele două mandate. Atât preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru cât şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, le-au explicat celor prezenţi că Victor Ponta s-a ţinut de cuvânt în tot ce le-a promis gorjenilor. Primul ministru, Victor Ponta le-a recomandat liderilor romi să elaboreze cât mai multe proiecte viabile care să îşi găsească finanţare prin Agenţia Naţională pentru Romi, structură aflată în subordinea Guvernului”, scria ziarul.

Potrivit "Impact din Gorj", prin vocea lui Nelu Pavel, romii l-au asigurat pe Victor Ponta de un procent de 80% la votul de duminică. Aceştia au promis aceeaşi cifră pentru toţi candidaţii USL din judeţ. La finalul întâlnirii senatorul Toni Greblă le-a spus celor prezenţi că „pentru judeţul Gorj, în acest an, când alegem parlamentul alegem indirect şi guvernul şi primul ministru. Dacă vom vota cu toţii USL atunci în mod sigur primul ministru al României va fi domnul Victor Ponta. Cel mai important lucru pentru duminică este să vă mobilizaţi toţi prietenii şi rudele şi, determinaţi, să mergeţi la vot. Haideţi să obţinem cel mai bun scor posibil şi pe 10 decembrie, împreună, să sărbătorim victoria”.

Constanţa: Partida Romilor a mers cu Mădălin Voicu

Partida Romilor a semnat la nivel naţional un protocol de colaborare cu Partidul Social Democrat, scria postul de televiziune constănţean Neputun TV, în articolul "Partida Romilor din Constanţa îl susţine pe Mădălin Voicu". “Liderii acestei comunităţi speră că în acest fel şi înteresele romilor din Constanţa vor fi mult mai bine susţinute în viitorul Parlament şi Guvern. Problemele sociale ale romilor sunt numeroase, însă pot fi rezolvate pas cu pas.”

Liderii Partidei Romilor Constanţa spun că membrii acestei comunităţi au nevoie de locuri de muncă pentru a putea beneficia de asigurări de sănătate, dar şi de programe de integrare şcolară şi profesională. Pe lângă sănătate şi educaţie, Partida Romilor pune pe primul plan şi cultura. Liderii acestei organizaţii spun că programul Uniunii Social Liberale este cel mai bun, şi tocmai de aceea au anunţat că în alegerile parlamentare vor susţine candidaţii USL.

Pentru că i-a reprezentat mereu cu cinste, romii spun că îl vor vota pe Mădălin Voicu, cel care candidează pentru un post de deputat în colegiul 10 Constanţa. Dumitru Petrică, preşedintele Partidei Romilor Constanţa, mai spune că proiectul campusului social Henri Coandă, iniţiat de primăria Constanţa, dar şi ajutoarele pentru încălzire acordate tot de municipalitate au însemnat o nouă şansă pentru romii fără posibilităţi materiale.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia