DGAF: 1,19 milioane lei obținuți de o persoană fizică din 1.492 de tranzacții online nedeclarate

DGAF: 1,19 milioane lei obținuți de o persoană fizică din 1.492 de tranzacții online nedeclarate

O persoană fizică a obținut 1,19 milioane lei din 1.492 de tranzacții online nedeclarate, prejudiciul cauzat prin neplata TVA și a impozitului pe venit aferente activității de comerț online pe platforme specializate fiind de 373.900 lei, informează Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF), printr-un comunicat remis joi AGERPRES.

Inspectorii DGAF monitorizează activitatea de comerț electronic a magazinelor online și a platformelor specializate de vânzări și investighează activitatea utilizatorilor, care desfășoară activități comerciale fără a respecta prevederile legale privind înregistrarea la Registrul Comerțului și la autoritatea fiscală competentă, precum și cele referitoare la declararea veniturilor realizate, în vederea plății obligațiilor fiscale aferente.

Inspectorii antifraudă fiscală au identificat un prejudiciu de 373.900 lei cauzat de o persoană fizică prin neplata TVA și a impozitului pe venit aferente activității de comerț online pe platforme specializate. În februarie 2015, DGAF a sesizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, care au dispus efectuarea de percheziții domiciliare în municipiul București și județul Ilfov în data de 9 martie 2016.

"Din noiembrie 2014, inspectorii antifraudă au investigat activitatea comercială a utilizatorului itmediagalaxy, care activa pe www.itmediagalaxy.ro, www.facebook.com/itmediagalaxy și cele mai importante portaluri de vânzări online din România. Inspectorii DGAF au constatat că, în perioada 3.01.2013 — 5.11.2014, acesta a vândut 1.492 produse electronice (smartphone-uri, tablete și televizoare) de ultimă generație în valoare totală de 1.193.091 lei, fără a plăti TVA și impozitul pe venit aferente", se menționează în comunicat.

Reprezentanții DGAF precizează că demersurile de cooperare interinstituțională între Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală Antifraudă Fiscală au fost derulate cu respectarea competențelor materiale specifice fiecăreia dintre cele două structuri, în condițiile stabilite prin documentele de cooperare încheiate în acest sens.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Femeia asta e parfum pe lângă expiratele din tabloidele noastre

5 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit